Ενές Καντέρ: «Με κυνηγάει η μαφία, δολοφόνοι και τα καρτέλ. Ο Ερντογάν μια μέρα θα επιτεθεί στην Ελλάδα» (vid)
i

Ενές Καντέρ / © Intime

Ενές Καντέρ: «Με κυνηγάει η μαφία, δολοφόνοι και τα καρτέλ. Ο Ερντογάν μια μέρα θα επιτεθεί στην Ελλάδα» (vid)

Sportal newsroom 10:35 - 24.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 24.01.2023
Ο Τούρκος πρώην παίκτης του ΝΒΑ και επικηρυγμένος από την κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει να δέχεται απειλές και όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο OPEN» η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο τρομακτική.

Από τη μέρα που ο Ερντογάν αποφάσισε να επικυρήξει τον Ενές Καντέρ Φρίντομ ως «εχθρό του έθνους» και «τρομοκράτη» και μάλιστα έναντι χρηματικού ποσού η κατάσταση με τον 31χρονο Τούρκο, πρώην παίκτη του ΝΒΑ, έχει πάρει… περίεργες διαστάσεις. Το FBI είναι συνεχώς έξω από το σπίτι του, τον προστατεύει και παρακολουθεί τις εξελίξεις. 

Από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί μόνιμα (από την ηλικία των 17 ετών) ο Καντέρ μίλησε για μία ακόμα φορά σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο για να εξηγήσει πως έχει πλέον η κατάσταση. 

«Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι πολλές κλήσεις, από FBI, από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν επικήρυξε κάποιον έναντι χρηματικού ποσού», είπε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» το βράδυ της Δευτέρας (23/1). 

Ενές Καντέρ: “F” for Freedom
REST OF THE WORLD

10:50 - 17.01.2023

Ενές Καντέρ: “F” for Freedom

Στη Γη της ελευθερίας και της υποκρισίας ο Ερντογάν τον θέλει νεκρό, η Κίνα μουγκό και το ΝΒΑ άνεργο. Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ στα 30 του ζει μια ακτιβιστική ζωή με κάθε τιμή και κάθε τίμημα…

«Πλέον είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που προσπαθούν να μου κάνουν κακό. Η μαφία, επαγγελματίες δολοφόνοι, ακόμα και τα καρτέλ έχουν εμπλακεί. Πριν από λίγες ώρες του FBI μου συνέστησε από εδώ και πέρα, όπου και να πηγαίνω να τους ενημερώνω πρώτα». 

Ο Καντέρ αναγνωρίζει τον κίνδυνο και «φυσικά φοβαμαι για τη ζωή μου. Κάθε μέρα ξυπνάω και βλέπω στο τηλέφωνο εκατοντάδες μηνύματα μίσους». Τι πρέπει να γίνει; «Θέλω όλοι οι ηγέτες του κόσμου, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, θέλω οι ηγέτες των δυτικών κρατών να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά του Ερντογάν. Θέλω λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ουσιαστικές ενέργειες κατά του Ερντογάν. Καταλαβαίνω ότι η σχέση των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική, αλλά να ξέρετε ότι ο Ερντογάν μία μέρα θα επιτεθεί στην Ελλάδα».