Μπαμπά μην τρέχεις, τρέχει για σένα ο Ορμπελίν!
i

Ορμπελίν Πινέδα / © Intime

Μπαμπά μην τρέχεις, τρέχει για σένα ο Ορμπελίν!

Στέφανος Αβραμίδης 19:21 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 27.02.2024

Η ξεχωριστή σχέση του Μεξικανού με τον προπονητή του φωνάζει από μακριά και βοηθά τον Πινέδα να βοηθήσει την ΑΕΚ με την αγωνιστική του έκρηξη. Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης.

Τα ενσταντανέ της επανασύνδεσής τους όταν ο Ματίας Αλμέιδα υποδεχόταν σε ολλανδικό έδαφος, τις πρώτες ημέρες της βασικής προετοιμασίας της ΑΕΚ για την τρέχουσα σεζόν, τον Ορμπελίν Πινέδα παρέπεμπαν περισσότερο σε οικογενειακή παρά σε ποδοσφαιρική σχέση! 

Με τα πρόσωπά τους να φωτίζονται από το πιο λαμπερό χαμόγελο και τα χέρια τους να ανοίγουν στην πιο ζεστή αγκαλιά, κοιτάζοντας τώρα πια προς τα πίσω, θα έπρεπε ίσως να είχαμε υποψιαστεί ή φανταστεί έστω, με δεδομένη και την ποιότητα του Μεξικανού μέσου, τι ακριβώς θα ακολουθούσε!

Καλή, και απολύτως απαραίτητη, μην παρεξηγηθώ, η καθημερινή κατάθεση δυνάμεων στην προπόνηση, επένδυση που κατά κανόνα δικαιώνεται στον αγωνιστικό χώρο! 

Σημαντική η πνευματική προετοιμασία και εγρήγορση, μόνο έτσι φτάνει ο αθλητής, ποδοσφαιριστής εν προκειμένω, στο απώτατο όριο των ικανοτήτων του! Υπερπολύτιμες οι τακτικές ρυθμίσεις, δεν το συζητώ, προκειμένου η κάθε μονάδα να ενταχθεί λειτουργικά και αποδοτικά στο σύνολο! Σε αυτό εδώ το κείμενο όμως το θέμα μας, μη σας πω και επιχείρημα ταυτόχρονα, είναι, πολύ απλά, οι ανθρώπινες σχέσεις!

Οι παίκτες της ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν ξεχωρίζουν αντίπαλο
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:08 - 19.01.2023

Οι παίκτες της ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν ξεχωρίζουν αντίπαλο

Σ’ αυτή την ΑΕΚ του Αλμέιδα, οι παίκτες της δεν κοιτάζουν ποιος θα είναι ο αντίπαλος ή ποιο θα είναι το ματς, αλλά μπαίνουν και έχουν την ίδια νοοτροπία και αγωνιστική ταυτότητα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Σχέσεις όπως αυτές μεταξύ του Αργεντινού προπονητή και του MVP των τελευταίων μηνών της «Ένωσης», σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο και αποδίδουν στο χορτάρι! Σχέσεις που, μη γελιέστε, δεν έχουν, στην περίπτωσή τους, να κάνουν απαραίτητα με τη συνύπαρξη ή τη συχνότητα της επαφής τους, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν στα «κιτρινόμαυρα» μετά από 4,5 χρόνια που δεν είχαν καν ιδωθεί! 

Κι όμως, πόσο κλισέ αλήθεια αλλά τι να κάνουμε, ήταν προφανέστατα σα να μην πέρασε μια μέρα, το δήλωναν αμφότεροι από την πρώτη στιγμή σε κάθε ευκαιρία, το φωνάζει με όλη την ένταση του παιχνιδιού του ανεβάζοντας μέρα με τη μέρα, ματς το ματς, τα ντεσιμπέλ ο Μεξικανός!

Μεξικανός που κυρίως μέσα από τις εμφανίσεις του με την ΑΕΚ, για την ΑΕΚ, κέρδισε μια θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Μουντιάλ του Κατάρ, μέσα από τις εμφανίσεις του με την ΑΕΚ, για την ΑΕΚ έχει πλέον κερδίσει και τον πιο δύσπιστο οπαδό της ομάδας! 

Παλλαϊκή πλέον η απαίτηση προς τη διοίκηση να διαπραγματευτεί, όχι σήμερα αλλά χθες, την απόκτησή του ή, έστω, την επέκταση του δανεισμού του από τη Θέλτα, ο συμπατριώτης του Αλμέιδα, Κοουδέτ, τον θεωρούσε -ας πρόσεχε- κάτι σαν υπεράριθμο στην ομάδα της Γαλικίας!

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσμα των απολύτως απτών και μετρήσιμων ποδοσφαιρικών επιδόσεων του Πινέδα στο γήπεδο, ήδη επτά γκολ, μία ασίστ και τουλάχιστον πέντε διαφορετικές θέσεις τις οποίες έχει υπηρετήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα! 

Εξάρι, οχτάρι, δεκάρι, αριστερό χαφ και, εσχάτως, μέχρι και δεξί μπακ τον έχει «δοκιμάσει» ο Αλμέιδα. Η διάθεση, η προσήλωση, η συνέπεια του, άρα και η επιτυχία του σε όποιο πόστο κι αν έχει υπηρετήσει ξενίζει, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ξένο ποδοσφαιριστή με όνομα και βιογραφικό βαρύ, στοιχεία που όχι πάντα αλλά συχνά προμηνύουν «βεντετισμό», σίγουρα σπάνια παραπέμπουν σε τόσο αβίαστη υποταγή του «εγώ» στις ανάγκες του συνόλου!

Γιατί πέρα από οτιδήποτε ποδοσφαιρικό και απολύτως εμφανές είναι η νοοτροπία, η συμπεριφορά, η διάθεση, η αλεγρία που αναδεικνύεται ακόμη και στον τρόπο που απογειώνεται όταν πανηγυρίζει που ξεχωρίζει το «πολυεργαλείο» από την Κεντρική Αμερική! 

Πιθανότατα το μυστικό όχι ακριβώς της επιτυχίας αλλά της ευδαιμονίας του στην ΑΕΚ κρύβεται σε μια φράση που του επεφύλαξε, θέλοντας να περιγράψει τους δεσμούς του με τον «Πελάδο», ο Ερκουλες Γκόμεζ από το Futbol America's: «Ο Αλμέιδα είναι ο ποδοσφαιρικός μπαμπάς του Πινέδα» είπε, προσέξτε, μπαμπάς όχι πατέρας!

Και όλοι μας ξέρουμε πόσο διαφορετική, πόσο πιο αγαπησιάρικη, υγιής και, εν τέλει, δυνατή είναι η σχέση ενός παιδιού με τον μπαμπά πάρα με τον πατέρα! Ίσως και τόσο δυνατή που κόντρα στις ισπανικές σειρήνες να καταφέρει να το πείσει να μείνει έναν ακόμη χρόνο «σπίτι», όπου «σπίτι» η «ΟΠΑΠ Αρένα» στην οποία ο Πινέδα διαπρέπει!