Ολυμπιακός με τάσεις αυτοκτονίας

Ολυμπιακός με τάσεις αυτοκτονίας

Διονύσης Βερβελές 13:01 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 23.01.2023

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήξερε τι γίνεται στη Λεωφόρο, δεν μπορούσε να έχει αυτή την εικόνα. Ξεκάθαρα. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Όταν πριν ένα μήνα στα Γιάννενα, έχεις δει το 0-2 να γίνεται 2-2 και να πετάς δύο πολύτιμους βαθμούς, όχι, δεν γίνεται να το ξαναπάθεις επί της ουσίας στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος είναι καλή και μαχητική ομάδα. 

Στο είχε δείξει και πριν λίγες ημέρες για το Κύπελλο Ελλάδας, ανεξάρτητα αν τα δύο γκολ του Μαρσέλο στο πρώτο ματς και το 4-1, έκαναν τη ρεβάνς τυπική διαδικασία. Φαίνεται, όμως, πως ο Μίτσελ πίστεψε πως θα πάει μακριά αυτή η ιστορία με τα τρία «δεκάρια» και ότι θα μπορεί να κερδίζει και σε τέτοιες έδρες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ…

Δεν είναι θέμα δικαίωσης, αλλά σε ένα από τα πρώτα μου blog εδώ στο Sportal, είχα εκφράσει τους ενδοιασμούς μου γι’ αυτό το σχήμα, σε ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. 

Γιατί αυτή τη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να έχουν και καλή κυκλοφορία, να βρουν ρυθμό και να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες. Αντιθέτως, ήταν το ματς που έδωσαν τόσους πολλούς χώρους και μεγάλες φάσεις στον αντίπαλο, μετά από καιρό.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝΓΚ

Κι εκεί, όμως, αποδείχθηκε πως προφανώς και κάτι δεν δούλεψε καλά. Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, τρανό παράδειγμα το γκολ. Μια νορμάλ εξήγηση, είναι η εικόνα του Ίνμπομ Χουάνγκ. 

Ο Μίτσελ την περασμένη Τετάρτη τον κράτησε ως το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, με τον Κορεάτη να πέφτει στον χλοοτάπητα, να έχει κράμπες και τον κόουτς να το… διασκεδάζει. 

«Θα του δώσουμε ένα κορεάτικο πρωινό και θα είναι εντάξει…», έλεγε αμέσως μετά στις δηλώσεις του χαμογελώντας, αλλά τα γέλια κόπηκαν στο Περιστέρι με τον Χουάνγκ να πραγματοποιεί ίσως τη χειρότερή του εμφάνιση από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό

Δεν μπόρεσε να πιέσει, να κερδίσει μπάλες, να βρει τις ενέργειες που μας συνήθισε στα προηγούμενα ματς. Και τώρα ο Μίτσελ, μπαίνει και σε δύσκολα ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, κόντρα στον Άρη.

ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΔΕΞΙΑ

Η… εύκολη αλλαγή στο ημίχρονο, βγάζοντας τον Φορτούνη και βάζοντας τον Μασούρα, αυτή τη φορά δεν είχε αποτέλεσμα. Με έναν Ολυμπιακό να είναι τόσο προβλέψιμος στον αγωνιστικό χώρο. 

Όλο το γήπεδο βάρυνε από τη δεξιά πλευρά, με τον Ροντινέι να παίρνει προσπάθειες και τον Ρέαμπτσιουκ θεατή από την αριστερή πλευρά. Σε ένα βαθμό εκνευριστικό μάλιστα, που έκανε τον Βραζιλιάνο να έχει λάθη (όπως στην ισοφάριση) και τον Μίτσελ να τον κάνει αλλαγή.

ΕΓΙΝΕ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Ο Μίτσελ είδε την ομάδα του να προηγείται στο 54ο λεπτό και μετά από επτά λεπτά να δέχεται τη φάση με το δοκάρι από πλάγιο άουτ μάλιστα (!) και να ισοφαρίζεται μετά από τρία! Στο 64’. Προφανώς και πίστευε ότι θα έπαιζε για το 0-2, αλλά ο Ατρόμητος τον «χτύπησε» άμεσα και μετά τον έκανε άνω-κάτω με τις αλλαγές. 

Κινήσεις που έδειχναν σαν να είχαν ξαφνιάσει τον Ισπανό προπονητή. Σαν να ένιωθε εγκλωβισμένος στις σκέψεις του και να αναζητεί λύση. Και… κατάφερε να τελειώσει το ματς χωρίς τον Μπακαμπού και τον Μπιέλ και να τα περιμένει όλα από τον Χάμες που ήταν ο μοναδικός που απειλούσε, αλλά με κακά -είναι η αλήθεια- για την κλάση του τελειώματα και πρωταγωνιστή τον Γιαννιώτη.

Χάμες Ροντρίγκες / © Intime

ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟ -6

Αν γυρίσεις το χρόνο πίσω, στις 21/12/2022 ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι στο -14, αν ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς περνούσε από τη Νίκαια με τον Ιωνικό. Το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2023, θα μπορούσε να είναι στο -4 αν περνούσε αυτός από το Περιστέρι. Κι εκεί για εμένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Όταν στο ημίχρονο γνωρίζεις πως στη Λεωφόρο ο πίνακας έγραψε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3, μπαίνεις και «καθαρίζεις». Από την αρχή του αγώνα βέβαια έπρεπε να μπεις έτσι γιατί ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί και δεν ζούμε και στην εποχή με τα ραδιοφωνάκια. Χρονικά όσο ένας οπαδός του Ολυμπιακού έβλεπε τι γινόταν στη Λεωφόρο και πως έπαιζε η ομάδα του, τον τρέλαινε. 

Γιατί ο κόσμος αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέματα, δείχνει να πιστεύει περισσότερο από τον καθένα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέχρι που «άδειασε» βλέποντας αυτή την εικόνα της ομάδας του. Και ο Μίτσελ που προφανώς προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει, έλεγε πως η ομάδα ήρθε ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. 

Ναι, αν έλεγες ότι θα είναι στο -6 μπορεί να ήταν ένα κέρδος. Με τη διαφορά, όμως, ότι πρέπει να καταλάβει ο Μίτσελ πως ο Ολυμπιακός μετά από 19 στροφές του πρωταθλήματος, είναι τέταρτος. Κι ας είναι στο -6.

ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΔΡΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις σε έδρες όπως τα Γιάννινα, το Περιστέρι, θα βγάλεις… άνεση και χαρακτήρα για μεγάλες νίκες στην «καυτή» Τούμπα και στην Αγιά Σοφιά; Εκεί που μάλιστα με τα πλέι οφ θα έχεις να πας όχι μία, αλλά δύο φορές ως το τέλος…

Αν υπάρχει κάτι… αισιόδοξο, είναι πως αυτό δεν είναι «καμπανάκι», αλλά μήνυμα μεγάλο. Προς πάσα κατεύθυνση. Το θέμα, όμως, είναι αν και πολλοί παίκτες μπορούν, αν το λέει η καρδιά τους. Γιατί με το στυλ που είχαν στο Περιστέρι, μόνο έτσι δεν έδειξαν. 

Μια… άνεση, ένα νεύρο που δεν υπήρχε. Στην πρώτη θητεία του ο Μίτσελ πάντως, φημιζόταν για το «φτιάξιμο» των παικτών στον ψυχολογικό τομέα. Δεν το βλέπω στη δεύτερη θητεία του, κάθε άλλο…