Ο Μαντσίνι ήταν... αναγκαίος για Παναθηναϊκό και Αλαφούζο
i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Ο Μαντσίνι ήταν... αναγκαίος για Παναθηναϊκό και Αλαφούζο

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:47 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 25.01.2023

Τόσο ο Παναθηναϊκός με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος για τους δικούς του λόγους, χρειάζονταν τη μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Η δαπανηρή μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη, είναι η έμμεση απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου στις αμφιβολίες για την πρόθεση του να ξοδέψει πολλά χρήματα για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Μία καθυστερημένη απάντηση, δεν χωρά αμφιβολία, αλλά όσοι έχουν παρακολουθούν με προσοχή την επικαιρότητα, είχαν αντιληφθεί εγκαίρως ότι το κόστος ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο τους τελευταίους μήνες. Ούτε το καλοκαίρι, ούτε τώρα.

Ο Αλαφούζος θα πληρώσει σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ στον Άρη και στη Μπορντό, που είχε το 25% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, για να ντύσει τον Μαντσίνι στα πράσινα. Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε εγκρίνει την απόκτηση του Άντραζ Σπόραρ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο κινήσεις με συνολικό άθροισμα στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό πρωτόγνωρο για τον… Αλαφούζο που είχε μάθει.

Δεν πέρασαν… αιώνες από τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020 που το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Όταν οι εκάστοτε υπεύθυνοι αναζητούσαν ελεύθερους ή δανεικούς με χαμηλές αποδοχές και η διοίκηση δεν σκεφτόταν καν να αγοράσει παίκτη.

Χουάν Ραμόν Χοσέ Έκι...Μαντσίνι!

Χουάν Ραμόν Χοσέ Έκι...Μαντσίνι!

Με την απόκτηση του Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός βάζει στη μηχανή του έναν εξτρέμ με αγωνιστικά στοιχεία, αλλά και αριθμούς που έχουν λείψει από το παιχνίδι του, στο χέρι του Αργεντινού να συνεχίσει τη λαμπρή παράδοση των συμπατριωτών του στο ή και όχι!

Από πέρυσι, η πολιτική του Αλαφούζου έχει μεταβληθεί πλήρως. Η εξυγίανση της ΠΑΕ, η παραγωγική δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο σεβασμός του Σέρβου στα λεφτά του εργοδότη του, όπως και η ευημερία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του εφοπλιστή, έφεραν τον Παναθηναϊκό κοντά στα πραγματικά μέτρα του. Η κανονικότητα δεν έχει επανέρθει πλήρως στο Τριφύλλι, αλλά κανείς δεν θα ισχυριστεί πως πια απέχει παρασάγγες…

Η αλήθεια είναι πως ο Αλαφούζος κυνήγησε πολύ μία μεταγραφή που θα αποδείκνυε και τη δική του διάθεση. Δεν το μοιράζεται ανοιχτά, αλλά θεωρεί άδικο να αμφισβητείται φέτος η βούληση του για να ξοδέψει χρήματα για να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό. Διότι στην κυριολεξία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε το ελεύθερο να επιλέξει τον ποδοσφαιριστή που του αρέσει και η διοίκηση θα προσπαθούσε να τον φέρει.

Ξανά για Τζάχανμπαχς ο Παναθηναϊκός - «Όχι» από Αλ Ταμάρι και Κάουλι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:52 - 23.01.2023

Ξανά για Τζάχανμπαχς ο Παναθηναϊκός - «Όχι» από Αλ Ταμάρι και Κάουλι

Την ώρα που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν επικεντρωθεί στις συζητήσεις με «μυστικό» εξτρέμ, στην Ολλανδία ανακινείται η υπόθεση του Τζάχανμπαχς, ενώ «όχι» εμφανίστηκε στις συζητήσεις με Κάουλι και Αλ Ταμάρι.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των σκέψεων του Γιάννη Αλαφούζου ήταν η υπόθεση του Ούριελ Αντούνα. Στην οποία οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ πρόσφεραν σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ για τον Μεξικανό εξτρέμ, αλλά οι παράγοντες της Κρουζ Αζούλ σε λίγο θα… ζητούσαν την Ακρόπολη.

Εξυπακούεται πως το παρελθόν ενός ανθρώπου έχει σημασία και στην περίπτωση του Αλαφούζου, η δυσπιστία δικαιολογείται. Ωστόσο, όπως ορθώς κάποιος αντιμετωπίζει με καχυποψία και επιφυλακτικότητα τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, δίκαιο είναι να κρίνει και τις πράξεις του. Στην προκειμένη, σε αυτό το τάιμινγκ ο Αλαφούζος προσπαθεί να ενδυναμώσει τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς, το έδειξε με τη μεταγραφή του Μαντσίνι και είναι έτοιμος να το δείξει ξανά, με μία δεύτερη εξίσου σημαντική προσθήκη…