Λένε για τον Λουτσέσκου αυτοί που έχτισαν την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου
i

Ράζβαν Λουτσέσκου/©intime

Λένε για τον Λουτσέσκου αυτοί που έχτισαν την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μάνος Τσαλγατίδης 20:05 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 01.02.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την επίθεση που γίνεται στον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποφάσισε να πάει against the world στο ελληνικό πρωτάθλημα και πραγματικά έχει πολλούς λόγους για να το κάνει αυτό. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ νιώθει πως τη δεδομένη στιγμή αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πλάνου του. Προς Θεού δεν λέω πως αυτά που λέει είναι μια περσόνα. Όσα λέει ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου τα πιστεύει μέχρι... θανάτου. 

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κατανοεί πως οι «ασπρόμαυροι» είναι πλέον στο μεγάλο τους ανέβασμα και χρειάζονται όλο τον οργανισμό ενωμένο προκειμένου να πάνε κόντρα σε όλους και σε όλα μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Είναι η τακτική του, είναι τα mind games του, και πιστέψτε με, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει πιο ταλαντούχος άνθρωπος από τον Λουτσέσκου στη χώρα. Η ομάδα είναι φτιαγμένη και νιώθει πως πηγαίνει σε έναν... πόλεμο κόντρα σε όλους (απλά να θυμίσω πως με αυτή τη νοοτροπία χτίστηκε το αήττητο νταμπλ). 

Ο κόσμος βλέποντας τα όσα συμβαίνουν και ακούγοντας τον προπονητή να μιλά έτσι έχει γίνει μια γροθιά και έχει χτίσει τείχος προστασίας γύρω από τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τους αντιπάλους, αυτοί βγάζουν άναρθρες κραυγές και κατηγορίες κατά του Λουτσέσκου και αφήνουν στην ησυχία του το ποδοσφαιρικό τμήμα να δουλέψει απερίσπαστα.

Ο 53χρονος κόουτς είναι πανέξυπνος, έχει μεταφέρει όλη την κουβέντα στον ίδιο, γίνεται στόχος προκειμένου το γκρουπ του να μπορέσει να δουλέψει για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές μάχες που έχει να δώσει. Αυτό είναι δείγμα προσωπικότητας και ηγετικού χαρακτήρα. Ο Βαλκάνιος προπονητής δεν κάνει τίποτα τυχαία και αυτό είναι γνωστό.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο Ρουμάνος δεν έχει... φορτώσει με όσα βλέπει να γίνονται στους αγώνες του ΠΑΟΚ. Ο Διαμαντόπουλος στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έδωσε ένα πέναλτι (με VAR) βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα της παράγκας, ο Κουρμπέλης στο ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο έδινε μαθήματα πολεμικών τεχνών και δεν αποβλήθηκε, ενώ ο Σένκεφελντ στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα έμοιαζε με παλαιστή του WWE και χρειάστηκαν 4-5 εγκληματικά μαρκαρίσματα για να αποβληθεί. 

Για να μην θυμηθώ το πέναλτι στον Ολιβέιρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, που Τρεϊμάνις και VAR θεώρησαν πως δεν υπήρξε τίποτα, την ώρα που ο Πορτογάλος είχε γίνει σάντουιτς από τρεις ποδοσφαιριστές. Αυτά βέβαια είναι μόνο κάποια παραδείγματα από όσα έχουν συμβεί φέτος κατά του Δικεφάλου. 

Βλέπω και ακούω αρκετούς με δημόσιο βήμα να μιλάνε για τον Λουτσέσκου με εκφράσεις όπως ο γραφικός και τοξικός. Με ποιο δικαίωμα αυτοί που έχτισαν την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου κουνάνε το δάχτυλο στον προπονητή του ΠΑΟΚ; Στον άνθρωπο που του έκλεψαν ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. 

Στον άνθρωπο που πέρσι έφτασε στους 8 της Ευρώπης, με ένα σύνολο που έσπαγε το ταβάνι του κάθε βδομάδα. Στον άνθρωπο που κατέκτησε αήττητο νταμπλ. Αυτοί καλό θα είναι να σωπάσουν, αρκετό κακό έχουν κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλωστε ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν προκαλεί τοξικότητα στο προϊόν, η Super League είναι τοξική από μόνη της.