Πιο σημαντική η πρωτιά από το 13-0

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Πιο σημαντική η πρωτιά από το 13-0

Red Duckling 13:11 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 31.03.2023

Ο Red Duckling γράφει για την πρώτη θέση στην Ευρωλίγκα που δεν είναι καθόλου τυπική φέτος.

Έτοιμος για το 13-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Προφανώς και θα το πανηγυρίσουμε. Και θα το χαρούμε. Και θα το ποστάρουμε με ένα ωραίο #mexritelous, αν με το καλό έρθει το βράδυ στο ΣΕΦ.

Ωστόσο το 13-0 παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά. Και φέτος- όπως έχει εξελιχθεί η βαθμολογία- η πρώτη θέση δεν είναι απλά τυπική και θέμα γοήτρου.

Έχοντας στόχο το φάιναλ-φορ του Κάουνας, ο Ολυμπιακός πρέπει να βλέπει και λίγο προς τα εκεί. Δεν έχει τρία τυπικά παιχνίδια έως τη μάχη των πλέι-οφ. Έχει τρεις μάχες για την κορυφή. Τι σημαίνει κορυφή σε περίπτωση που πάμε Λιθουανία;

Ημιτελικός Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (2ος με 3ο). Φαγωμάρα μεταξύ τους όπως πέρσι. Όπως σε κάθε κλάσικο. Και μια Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα, με λιγότερη ενέργεια στον τελικό. Εκεί όπου για να προκριθεί ο Ολυμπιακός θα παίξει ημιτελικό με Μονακό, Φενέρ ή Μακάμπι.

Αντίθετα, αν ο Ολυμπιακός βγει 2ος θα πρέπει λογικά να κάνει το 6 στα 6 φέτος απέναντι στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα! Να νικήσει 3η φορά την Μπάρτσα (στον ημιτελικό) και 3η φορά την Ρεάλ (στον τελικό). Όσο και καλή ομάδα να έχεις, το 6 στα 6 απέναντι στις πιο πλούσιες ομάδες της διοργάνωσης δεν είναι ό,τι πιο απλό.

Πρωτιά λοιπόν. Για ένα- θεωρητικά- πιο βατό μονοπάτι στο φάιναλ φορ προς την κούπα.

Tags: