Δεν γινόταν να μην είναι στο Κάουνας αυτή η ομαδάρα!

Κώστας Σλούκας

i

Κώστας Σλούκας / © Intime

Δεν γινόταν να μην είναι στο Κάουνας αυτή η ομαδάρα!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:12 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 10.05.2023

Ο Ολυμπιακός, όπως έπρεπε και άξιζε, είναι στο Κάουνας και στο Final 4, γιατί πολύ απλά δεν γινόταν να μην είναι εκεί αυτή η ομαδάρα! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Η αλήθεια είναι πως το να αποτυπώσεις κάποια γεγονότα και κάποια συναισθήματα σε ένα πληκτρολόγιο δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτή τη φορά δε, είναι τρομερά δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι στο Κάουνας, είναι στο Final 4 και ουσιαστικά το… δίκαιο έγινε πράξη. Δεν μπορούσε αυτή η ομαδάρα να μείνει εκτός τετράδας. Δεν μπορούσε ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης να μην είναι στην Λιθουανία. Δεν γινόταν ο MVP της σεζόν να είναι απουσιάζει από το ραντεβού των κορυφαίων.

Βεζένκοφ στο Sportal: «Μόνο ο Δήμαρχος του Σακραμέντο δεν έχει έρθει ακόμα - Αξίζαμε να είμαστε στο F4»
EUROLEAGUE

13:02 - 10.05.2023

Βεζένκοφ στο Sportal: «Μόνο ο Δήμαρχος του Σακραμέντο δεν έχει έρθει ακόμα - Αξίζαμε να είμαστε στο F4»

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά το τέλος του Game 5 και την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στο Final 4, κάτι που αποτυπώθηκε στα όσα είπε στην κάμερα του Sportal.

Ο Ολυμπιακός ανήκε στο Final 4, είναι δίκαια εκεί και πλέον οδεύει ολοταχώς για την τέταρτη Euroleague της ιστορίας του. Η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα λοιπόν έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο του.

Τα δεδομένα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, έχει τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη και ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη με μια εκ των Μακάμπι και Μονακό. Στη Μονακό βέβαια κάτι… χρωστάει, γιατί οι Μονεγάσκοι πήραν και τα δύο ματς της κανονικής διάρκειας, όμως είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες, όποιον και να βρουν απέναντί τους, θα είναι έτοιμοι για κάτι σπουδαίο. Έτσι μας συνήθισαν φέτος και έτσι περιμένουμε να συνεχίσουν.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε τα αυτονόητα. Πέρασε κοντά στο καλάθι τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε όλα τα μις ματς και είχε έναν Κώστα Σλούκα σε απίστευτο βράδυ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού (παρότι δεν του αρέσει να το λέει, εκείνος είναι ο άνθρωπος που θα πάρει τις δύσκολες αποφάσεις) βγήκε για ακόμα μια φορά μπροστά, εξέθεσε την άμυνα της Φενέρ και πήρε από το χέρι την ομάδα του Πειραιά. Μαζί του και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε πιο καθαρό μυαλό από ποτέ στη σειρά και παρότι από μακριά δεν ήταν σε καλή μέρα, έπαιξε με το μυαλό του (είναι με διαφορά ο πιο έξυπνος παίκτης της Ευρώπης), χτύπησε τις αλλαγές και έκανε και εκείνος τη διαφορά. Βέβαια την αρχή την είχε κάνει ο Κώστας Παπανικολάου, που στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη 10 πόντους και χάλασε κάθε πλάνο της Φενέρ στην άμυνα.

Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)
NBA

23:10 - 09.05.2023

Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)

Ο Μάικ Μπράουν, προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς, βρέθηκε στο ΣΕΦ για το Game 5 του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και μίλησε στην κάμερα του Sportal με μεγάλο ενθουσιασμό για την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Άμυνα είπαμε, ας μιλήσουμε και για την άμυνα του Ολυμπιακού. Μαγικές αλληλοκαλύψεις, σπουδαία δουλειά στις βοήθειες, τρομακτική διάθεση στο ένας εναντίον ενός και γενικά… άριστα 10! Αν δεν ήταν και σε τόσο καλή μέρα ο (παικταράς) Μάρκο Γκούντουριτς, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο εύκολα, όμως ο Σέρβος το έβλεπε βαρέλι και τα σουτ του έμοιαζαν με απινιδωτή που κρατούσε στη ζωή την Φενέρ.

Τα ριμπάουντ, το μεγάλο αγκάθι στη σειρά, ήταν υπέρ του Ολυμπιακού (39-30), το ποσοστό στα δίποντα (61%) καταπληκτικό και ακόμα και με το 21% στο τρίποντο, το παιχνίδι δεν χανόταν με τίποτα.

Αρκετά όμως με αυτό. πλέον η Φενέρ ανήκει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το Κάουνας, εκεί που θέλει να ζήσει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία του.

Μέχρι τότε έχουμε περίπου 10 μέρες. Μέχρι τότε ανασύνταξη, ηρεμία και όλα θα γίνουν. Το χρωστάει εξάλλου και στον απίθανο κόσμο του ο Ολυμπιακός, με το ΣΕΦ να μοιάζει με την ίδια την κόλαση και τη νύχτα να γίνεται κόκκινη!

Γενικότερα πάντως, με τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός δεν έμοιαζε εφικτό να χάσει αυτό το ματς και να μείνει εκτός. Εν τέλει αυτό έγινε. Το δίκαιο. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι στο Κάουνας και είναι. Τα υπόλοιπα λοιπόν θα τα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ. Το Sportal, όπως σε όλες τις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού φέτος, έτσι και τώρα θα είναι στο Final 4 και θα σας μεταφέρει όλον τον παλμό. Σας έχουμε πει εξάλλου πως είμαστε ακόμα στην αρχή…

Tags: