Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο!
i

Τόμας Ουόκαπ / © Euroleague

Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:45 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 01.02.2023

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Φενέρ στην Πόλη και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για την… αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ούτε τα στενά του Βοσπόρου δεν μπόρεσαν να σταματήσουν!

Ο Ολυμπιακός έκανε έναν περίπατο στην Πόλη, με την Φενέρ να μοιάζει με τον απόλυτο κομπάρσο μέσα στο ίδιο της το σπίτι! Η τρομερή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ό,τι ήθελε, διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων και γενικά έμοιαζε να είναι ένα επίπεδο πάνω από τους αντιπάλους της, επικράτησε με +20 και απόλυτα δίκαια παραμένει στην κορυφή όλης της Ευρωλίγκας.

Άλλωστε το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός για εκεί είναι! Μην ξεχνάμε μάλιστα πως αυτό το αποτέλεσμα ήρθε με τον Ολυμπιακό να παίζει χωρίς τον ηγέτη του, Κώστα Σλούκα και χωρίς έναν από τους καλύτερους σουτέρ του και μπακ απ 4άρι του, τον Άλεκ Πίτερς. 

Για να εξηγήσουμε και τον τίτλο, όχι δεν θέλουμε να το γυρίσουμε στο αλκοόλ, αλλά θα χρειαστεί… όλος ο Βόσπορος για να συλλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού. BTW, τι όμορφο αυτό το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη! 

Πίσω στα του ματς. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός βγάζει διαρκώς πρωταγωνιστές και το ρόστερ έχει τέτοια ποιότητα που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί κάποιος άλλος να βγει μπροστά. Στην Πόλη ο πρώτος που έκανε την διαφορά ήταν ο Κάνααν

Ας γίνουμε λίγο «Μπογρίνιο». «Είναι καλός ο Κάνααν τώρα ε»;

Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην Φενέρ, σταμάτησε στους 20 πόντους και σκόραρε 6 φορές από τη περίμετρο, με όλα αυτά να τα πετυχαίνει μάλιστα χωρίς να παίζει καθόλου στην τέταρτη περίοδο! Γενικά ο Κάνααν έχει ακούσει πάντως πολλά και εμφανίσεις σαν αυτή δείχνουν ότι κακώς τον είχαν στήσει όλοι στην γωνία μέσα στο 2022. Όπως έχουμε γράψει στο Sportal, ο Δεκέμβρης ήταν ο μήνας που έκανε την διαφορά για τον Αμερικανό, ο οποίος έκτοτε μοιάζει να έχει σεληνιαστεί και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. 

Αϊζάια Κάνααν / © Intime

Ο βραχύσωμος γκαρντ έκανε την διαφορά και ήταν κομβικός στο να καλύψει ο Ολυμπιακός και το κενό του Κώστα Σλούκα, με τους Ερυθρόλευκους να μην επιτρέπουν την απουσία του ηγέτη τους να φανεί σε τεράστιο βαθμό. Βέβαια, για να γίνει αυτό, ήταν καθοριστική και η συνεισφορά του Ουόκαπ

Φυσικά ο Τεξανός μας έχει αναγκάσει πολλές φορές να γράψουμε για εκείνον, όμως στην Πόλη ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτικός. Τελείωσε με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ με δικό του τρίποντο στο τέλος κόπηκαν τελείως τα φτερά της Φενέρ για κάτι καλό. Να πούμε περισσότερα για τον Ουόκαπ δεν χρειάζεται, αλλά πραγματικά ο άνθρωπος είναι σε άλλο επίπεδο και ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κρατήσει για πολλά χρόνια, πάση θυσία! Τουλάχιστον αυτό είναι το σωστό στα δικά μου μάτια. 

Βέβαια το κενό του Σλούκα καλύφθηκε και από ακόμα έναν κομβικό παίκτη, τον Μιχάλη Λούντζη. Ο διεθνής γκαρντ δεν πήρε προσπάθειες, έχοντας μόλις 1 πόντο, όμως έκανε ΟΛΑ τα άλλα στο παρκέ! 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και κάπως έτσι… ντύθηκε εκείνος Ουόκαπ, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον κρατήσει 15 λεπτά στο παρκέ. Το μέλλον του ανήκει, είναι ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας ως ελληνικό μπάσκετ και σύντομα θα δείξει όλο το εύρος του ταλέντου του, το οποίο είναι τεράστιο! 

Για τον Βεζένκοφ των 12 πόντων και 12 ριμπάουντ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Σε ημέρα που ήταν αρκετά άστοχος, έκανε όλα τα υπόλοιπα τέλεια, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και έδειξε πως είναι με όλους τους τρόπους ο κορυφαίος στην Ευρώπη! Ευρωλίγκα ακούς; Ακούω να λες

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Τέλος, πάμε στον Κώστα Παπανικολάου. Ο Αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ξανά ΠΑΝΤΟΥ, έκανε ρεκόρ σεζόν με 21 πόντους, ήταν εκεί στα δύσκολα, κάλυψε εκείνος ουσιαστικά το κενό του Πίτερς στο 4 και δείχνει καλύτερος από ποτέ. Προσωπικά, ο Παπανικολάου που βλέπω φέτος μου αρέσει περισσότερο ακόμα και από εκείνον που βλέπαμε στα πρώτα του χρόνια στον Ολυμπιακό. Παίζει πιο ώριμα από ποτέ, βγάζει πάθος, ένταση και σουτάρει συνολικά με εξαιρετικά ποσοστά. Πραγματικά υπέροχος! 

Ο Ολυμπιακός πήρε κάπως έτσι μια μεγάλη νίκη μέσα στην Πόλη, όμως πρέπει να την ξεχάσει άμεσα, καθώς απέναντί του έχει την Εφές, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που τα τελευταία χρόνια τον έχει πληγώσει πολύ και σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Μια νίκη απέναντί της θα εδραιώσει τον Ολυμπιακό στις τοπ θέσεις, αλλά και θα βάλει σε μπελάδες την Εφές σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Φαντάζεστε να μην είναι η Εφές στο Κάουνας τον Μάιο και να είναι ο Ολυμπιακός; Τότε όλα θα είναι ανοιχτά, ακόμα και για την κατάκτηση! 

Αυτά για την ώρα. Την Παρασκευή εξάλλου θα έχουμε πολλά να πούμε ακόμα. Μέχρι τότε παιδιά δείτε μπασκετάκι, κάνει καλό! 

ΥΓ. Αν μου πει κάποιος πως περίμενε το +20 στην Πόλη θα τον βγάλω ψεύτη.

ΥΓ2. Το ότι οι απουσίες δεν φάνηκαν ποτέ, είναι έργο Μπατζώκα, που έχει χτίσει μια ομάδα με τόσο γερές βάσεις στο παιχνίδι της. 

ΥΓ3. Επέκταση Ουόκαπ ΧΤΕΣ!

ΥΓ4. Σύντομα θα έχουμε νέα για τους τραυματίες. Λίγη υπομονή.