Καλά κάνει και φωνάζει ο Ολυμπιακός!
i

O Βαγγέλης Μαρινάκης/©ΙΝΤΙΜΕ

Καλά κάνει και φωνάζει ο Ολυμπιακός!

Διονύσης Βερβελές 23:46 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 02.02.2023

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει για τον «πόλεμο» στη διαιτησία και όσα έχουμε δει…

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Ολυμπιακός μόνος του και απέναντι, η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, όλοι όσοι θέλουν να τον κάνουν στην άκρη. Μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, είχα σταθεί στο πως προσπάθησαν να… τελειώσουν την ομάδα. Ένας αποκλεισμός εκεί, ήταν η ταφόπλακα του Ολυμπιακού. Τεράστια εσωστρέφεια μετά, γκρίνια από τον κόσμο, δεν γύριζε το έργο και στο πρωτάθλημα, ψυχολογικά και μόνο. Ο Τζολάκης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο πέναλτι εφεύρεση και αυτή η πρόκριση ήταν κάτι παραπάνω από μισή χρονιά για μένα.

Η συνέχεια, στέλνει μηνύματα συνεχώς. Βάζει δύο γκολ με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός και γίνεται έλεγχος δύο λεπτά στο VAR. Λες και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος που δεν θα μετρήσει ένα πράγμα. Κι αν με βλέπετε κάπως… υπερβολικό, δείτε το γκολ του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Μια φάση δύσκολη, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η μπάλα στήθηκε στη σέντρα και έγραψε γκολ. Που μπορεί να ήταν, ειλικρινά δεν είμαι τόσο ξεκάθαρος μέσα μου γι’ αυτή τη φάση, αλλά στο άψε-σβήσε αυτό και στα δύο λεπτά πιο εύκολες φάσεις; Όχι, δεν γίνεται.

Προφανώς και στον Ολυμπιακό δεν τρελάθηκαν σε μία νύχτα για να φωνάζουν για τη διαιτησία. Ο Μπένετ θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει. Ούτε εγώ υπήρξα υποστηρικτής του Κλάτενμπεργκ, αλλά είχε ένα όνομα καλύτερο και δεδομένα ατζέντα. Μπορούσε να μιλήσει με διαιτητές “Elite” αλλά προηγμένων πρωταθλητών. Και είδαμε κάποιους από αυτούς στην Ελλάδα, να παίζουν ντέρμπι, τελικούς Κυπέλλου, μεγάλα ονόματα.

Αυτά στην επόμενη ημέρα της διαιτησίας δεν χωρούσαν. Όλοι το ήξεραν τι θα γίνει. Πως θα πήγαιναν τα πράγματα. Εδώ Μέσα φιλικά στους… εξυγιαντές, τόνιζαν την ανάγκη επιστροφής Ελλήνων διαιτητών και στα μεγάλα ματς. Και καλά δεν βρέθηκαν λεφτά για να έρθουν καλοί ξένοι διαιτητές και βλέπουμε απίστευτα σκηνικά. Είδα ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, διαιτητή να… πρεσάρει παίκτη στο σουτ και άλλον να βρίσκει δύο φορές την μπάλα! Στο ένα μέτρο από τη φάση. Ας ρωτήσουν κανέναν κανονικό παρατηρητή να εξηγήσουν για διαγώνια κάλυψη, χώρους, αλλά αν δεν αντέξει να τρέξει, που να πάει.

Φυσικά και δεν ιδρώνει κανένα αυτί. Στο ΑΕΚ-Άρης είδαμε μια φάση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Η έννοια του Μπαλτάκου, του προέδρου της ΕΠΟ, ήταν να εξηγήσει τι του είπαν από την ΚΕΔ. Μπαμ-μπαμ, μη μείνει τίποτα να αιωρείται ότι ευνοήθηκε η ΑΕΚ. Ένα άγχος απίστευτο, να μάθουμε ότι δεν έπαιζε την μπάλα ο παίκτης του Άρη. Λες και έπαιζε με την μπάλα ο Ιωαννίδης στη Λεωφόρο, στο μεγάλο «δώρο» του Κέλετ και κατά την άποψή μου αλλοίωση αποτελέσματος εκείνη τη βραδιά. Μήπως είδατε πουθενά τον Μπαλτάκο εκείνο το βράδυ; Να πει τι του είπαν από την ΚΕΔ; Η δουλίτσα είχε γίνει, όμως και αυτοί που έπρεπε ήταν ευχαριστημένοι. Απολύτως ικανοποιημένοι για την ακρίβεια.

Ο Μπένετ πηγαίνει στα σεμινάρια, του κάνουν και κανά τραπέζι με παρέα οι αγαπημένες τους Ενώσεις και «όλα καλά». Έγινε κουβέντα για έναν διαιτητή “Elite” από προηγμένη χώρα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον δούμε ποτέ. Ακολούθησαν δύο ανακοινώσεις, όπου ουσιαστική απάντηση δεν παίρνει ο Ολυμπιακός. Ας βγει η αλληλογραφία. Να δούμε αν ο Μπένετ όντως έψαξε να φέρει διαιτητή που μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιο ματς. Καλά το να τον αλλάξει, είναι ανέκδοτο για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Τάκης Μπαλτάκος!

Εμφανίστηκε ξανά! Από την εξήγηση γιατί δεν ευνοήθηκε η ΑΕΚ με τον Άρη, στο γιατί δεν μπορεί να αλλάξει ο διαιτητής. «Εγώ δεν είμαι ΚΕΔ, δεν έχω σχέση με την ΚΕΔ και δεν θέλω να έχω σχέση με την ΚΕΔ. Δεν θέλω να μαθαίνω τι κάνουν, ούτε να παρεμβαίνω και ούτε πρέπει κιόλας. Όμως ξέρω, επειδή έχω μιλήσει με τον κύριο Μπένετ, ότι αυτοί οι διαιτητές επιλέγονται -τους βρίσκει να πω απλά και λαϊκά- πολύ πριν τον αγώνα», είπε ο Μπαλτάκος! Και πρόσθεσε πως είναι αδύνατον τώρα να βρει άλλον διαιτητή!

Γιατί ζητάει αλλαγή του διαιτητή ο Ολυμπιακός: Το ματς με τη Ντιναμό που μετέτρεψε σε «κόκκινο πανί» τον Κρούζλιακ (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:47 - 02.02.2023

Γιατί ζητάει αλλαγή του διαιτητή ο Ολυμπιακός: Το ματς με τη Ντιναμό που μετέτρεψε σε «κόκκινο πανί» τον Κρούζλιακ (vids)

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τον ορισμό του διαιτητή Ιβάν Κρούζλιακ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, απαιτώντας αντικατάστασή του.

Φυσικά και δεν γίνεται να βρει άλλον διαιτητή. Γιατί έχει επιλεχθεί ημέρες ο συγκεκριμένος, μόνος του τα λέει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν πάει να ζητάει ο Ολυμπιακός, σιγά… Ξέρω ότι πολλοί διαβάζοντας το blog μου θα διαφωνήσουν. Έχοντας κάνει, όμως, για τρία χρόνια και μια στήλη διαιτησίας στο «ΦΩΣ», πιστέψτε με αυτή την πιάτσα την ξέρω καλά. Ξέρετε τι έλεγαν διαιτητές την Πέμπτη; Πως δεν ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος που τόλμησε να δώσει πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ότι ορίστηκε ο VARίστας του που τον φώναξε να ανακαλέσει. Το πήραν το μήνυμα αυτοί που έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός έτσι θα πάει ως το τέλος. Είναι το μόνο σίγουρο. Εδώ βλέπετε στην ΕΠΟ δεν τους θορύβησε το γεγονός ότι τον διαιτητή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τον γνώριζε από χθες βράδυ ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Λογικό θα μου πείτε, όμως, αφού ο Μπένετ τους διαλέγει ημέρες πριν, όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Είδατε καμία αντίδραση; Καμία ενόχληση; Τίποτα απολύτως. Η δουλίτσα να γίνεται και έτσι θα πορευθούμε.

Ειλικρινά το μόνο που με αγχώνει, είναι αυτά που έχουμε να δούμε μπροστά μας. Έχουμε πέντε ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το Κυριακάτικο και άλλα δύο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Και τρία ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό. Με τέτοιες επιλογές της ΚΕΔ, πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε ως το τέλος. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Κι επειδή κάποιοι αρέσκονται στις συγκρίσεις, δεν θυμάμαι στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν τόσα παράπονα για την εικόνα των ξένων διαιτητών, όπως φέτος. Γιατί άραγε; Πως το εξηγούν οι «ειδικοί» που -και καλά- νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου;

Κάτι για το τέλος. Βλέπω ορισμένους που λένε πως ο Ολυμπιακός κακώς φωνάζει, πέφτει λέει στο επίπεδό τους. Μάλλον δεν ξέρετε με ποιους έχει μπλέξει. Αν γνωρίζατε, τότε θα είχατε άλλη άποψη. Καλά κάνει και φωνάζει, τι να κάνει δηλαδή; Μήπως να… σκύψει κιόλας; Για Ολυμπιακό των 47 πρωταθλημάτων άλλωστε αναφερόμαστε. Και με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έδειξε από την πρώτη ημέρα πως δεν συμβιβάζεται, δεν υποκύπτει. Και πολύ καλά κάνει. Γιατί για Ολυμπιακό αναφερόμαστε.

Υ.Γ.: Καλό μήνα σε όλους με υγεία!

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }