Μιχάλης Λούντζης: Σωματοφύλακας για τον Ουόκαπ και εφιάλτης για τους Τούρκους

Μιχάλης Λούντζης: Σωματοφύλακας για τον Ουόκαπ και εφιάλτης για τους Τούρκους

Aχιλλέας Μαυροδόντης 01:05 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 01:29 - 04.02.2023

Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές, το οποίο ήρθε μετά από ένα εξαιρετικό ματς με τη Φενέρ και ανάγκασε τους Τούρκους να τον μάθουν για τα καλά! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρώτο προπονητή του Μιχάλη Λούντζη, τον Παναγιώτη Σαββάτη. Ο κόουτς του Κρόνου λοιπόν έκανε μια πρόβλεψη. «Κάποτε θα παίξει Ευρωλίγκα και θα βάζει 15 πόντους».

Εντάξει, έβαλε 13, αλλά τι 13! Απέναντι σε μια ομάδα με ρόστερ από… άλλο πλανήτη και παίζοντας διαρκώς άμυνα στους καλύτερούς της παίκτες, ρίχνοντας ανελέητο ξύλο και καθαρίζοντας όλα τα ριμπάουντ! Τόσο ήταν το πάθος του Μιχάλη Λούντζη. 

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο παρκέ, με το τρίποντο που ευστόχησε, έδειξε ότι σήμερα θα ήταν η μέρα του. Και μπορεί να ήταν αφύσικο να βάλει άλλους 11 πόντους στο δεύτερο μισό, όμως καθόλου αφύσικο δεν ήταν το πώς μάρκαρε τους αντιπάλους του. 

Μάλλον να το πάμε αλλιώς. Αφύσικο ήταν, αλλά όχι για τον Μιχάλη, με τεράστια χέρια, την αντοχή, την δύναμη και το πάθος που βγάζει στο παιχνίδι του. Μέσα από την άμυνα εξάλλου βρίσκει πάντα ενέργεια και έτσι κάνει την διαφορά. Και μάλιστα την έκανε σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός τον είχε τεράστια ανάγκη. 

Ο Σλούκας ήταν εκτός, οπότε ο Τόμας Ουόκαπ χρειαζόταν έναν σύμμαχο στην άμυνα κόντρα στα θεριά και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μιχάλη Λούντζη, που ήταν πραγματικά μια σκέτη μαγεία. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός. Το ότι τον αποθέωσε λέγοντας «Λούντζη ψυχάρα Ολυμπιακάρα» λοιπόν, μόνο τυχαίο δεν είναι. Για όσους ακολουθούμε την πορεία του εδώ και χρόνια, είναι ξεκάθαρο πως τίποτα δεν του χαρίστηκε και τίποτα δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο. 

Στον Παναθηναϊκό δεν εκτιμήθηκε ποτέ. Οι τραυματισμοί τον πλήγωσαν, όμως εκείνος δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ξύπνησε ακόμα πιο νωρίς, δούλεψε ακόμα πιο σκληρά και πλέον έχει δείξει πως αξίζει και με το παραπάνω να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. 

Παιδί χαμογελαστό, πάντα με την όρεξη και πάντα με το κέφι του, ο Μιχάλης Λούντζης μοιάζει με ένα παιδί… τρομερά καλό. Αυτό αλλάζει όταν μπαίνει στο παρκέ και κυρίως όταν παίζει άμυνα, που κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο, όσο… τρομακτικός κι αν είναι. Γιατί το να παίζεις άμυνα πάνω στον Μίτσιτς και τον Λάρκιν για πολλούς είναι τρόμος. Η μεγάλη του αυτή εμφάνιση ήρθε μετά από ένα εξίσου σπουδαίο ματς με την Φενέρ, που μπορεί να μην σκόραρε, όμως έκανε μεγάλο «all arround» παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τελειώνει την διαβολοβδομάδα με ένα τεράστιο κέρδος, μεγαλύτερο και από το 2/2 με Φενέρ και Εφές. Τον Μιχάλη Λούντζη, τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα «φοβάται» πλέον να ρίξει στα βαθιά. Έδειξε εξάλλου πως ξέρει… κολύμπι και επιβίωσε από μακροβούτι σε πισίνα με καρχαρίες αυτές τις μέρες. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά. Όσο και αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι απλά μια ομάδα πλέι οφς. Είναι ομάδα τετράδας! Το αποδεικνύουν άλλωστε με κάθε ευκαιρία και απέναντι σε όλων των ειδών τις ομάδες. Το 2-0 απέναντι σε Ρεάλ και Φενέρ, αλλά και οι νίκες με Εφές, Μπαρτσελόνα κλπ δείχνουν πως φέτος κάτι καλό ετοιμάζεται στον Πειραιά. 

Δεν είναι καλό να λέμε μεγάλα λόγια, όμως μοιάζει σαν αυτή η σεζόν που διανύουμε να μείνει στην ιστορία του συλλόγου, πιο πάνω ακόμα και από την περσινή. Από εκεί και πέρα νομίζω πως όλοι κατάλαβαν τι εννοώ. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. 

Ο Αταμάν δεν μπορούσε να προφέρει τον Λούντζη αλλά «του δίνω πολλά συγχαρητήρια» (vid)
EUROLEAGUE

00:47 - 04.02.2023

Ο Αταμάν δεν μπορούσε να προφέρει τον Λούντζη αλλά «του δίνω πολλά συγχαρητήρια» (vid)

Ο Λούντζης υπήρξε ο x-factor της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές και εκτός των Λάρκιν - Μίτσιτς έκανε δύσκολη και τη ζωή του Αταμάν, που δεν παρέλειψε όμως να αποθεώσει τον γκαρντ των «ερυθρολεύκων».

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ζόρικη. Έχει σερί παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ, το οποίο ουσιαστικά θα ξαναδεί με κόσμο σε… ένα μήνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα κριθεί και το Κύπελλο Ελλάδος, οπότε καταλαβαίνετε την κρισιμότητα της περιόδου που βρισκόμαστε μέσα στη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν πως ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί ακόμα καλύτερα! 

Αυτά για την ώρα. Μια διαβολοβδομάδα πέρασε, έρχονται άλλες φουρτούνες. Με Μπαρτζώκα καπετάνιο όμως, δεν φοβήθηκε κανείς! 

ΥΓ. Ο Λάρκιν θα δει λογικά 40 φορές το βίντεο με τις 213341 σταυρωτές που προσπάθησε να κάνει στον Μιχάλη Λούντζη. Τι ΑΜΥΝΑΡΑ ήταν αυτή!

ΥΓ2. Μην ξεγράφετε την Εφές. Κάπου εδώ είναι η εποχή που αρχίζει πάλι να παίζει το μπάσκετ της. 

ΥΓ3. Είναι όμορφα στην κορυφή, αλλά το σημαντικό παιδιά είναι η υγεία. Να είστε όλοι καλά και όσοι δεν είναι στο 100% τους να είναι σύντομα πίσω…

ΥΓ3. ΑΧ αυτές οι βολές (9/17)...

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }