Ο Ολυμπιακός ας ανάψει λαμπάδες
i

Νέλσον Ολιβέιρα-Αλέξανδρος Πασχαλάκης/©intime

Ο Ολυμπιακός ας ανάψει λαμπάδες

Μάνος Τσαλγατίδης 13:51 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 06.02.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας.

Είναι πραγματικά θαύμα το πως αυτός ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πραγματικά στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πρέπει να ανάψουν δύο λαμπάδες. Η μία στον Πασχαλάκη, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και άλλη μία στον Ολιβέιρα που έχασε τα άχαστα.

Η αλήθεια είναι πως στο γήπεδο υπήρχε ο ΠΑΟΚ που ήθελε να παίξει (και έπαιξε) ποδόσφαιρο και ο αντίπαλος του, που αρχικά είχε στο μυαλό του το πως να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο (το οποίο και το έκανε προσφέροντας γέλιο σε όλη την Ελλάδα) και από τη στιγμή που το ματς ξεκίνησε προσπαθούσε απλά να μην χάσει.

Ο Δικέφαλος σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν εμφάνισε ξανά ένα πρόβλημα που έμοιαζε να το είχε λύσει. Αυτό της αδυναμίας στο σκοράρισμα. Oι «ασπρόμαυροι» πραγματοποίησαν 17 τελικές προσπάθειες στο ντέρμπι και όμως δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο λόγος ήταν αρχικά πως δεν είχαν καθαρό μυαλό απέναντι στην αντίπαλη εστία, οπότε το τελείωμα ήταν άσχημο ή αδύναμο και ο δεύτερος λόγος είναι πως ο Πασχαλάκης βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Προφανώς και δεν θα διαφωνήσω με όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του. Αν σε 3-4 περιπτώσεις οι Νάρεϊ και Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα, έβλεπαν τον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη τους μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν πήγαιναν σε solo προσπάθειες, τότε ίσως σήμερα να μιλούσαμε για ένα άλλο σκορ, για ένα άλλο ματς. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ ναι με κυριάρχησε αλλά, δεν κατάφερε να κερδίσει και στο τέλος αυτό που μένει, είναι ότι οι «ασπρόμαυροι» αντί για τρεις βαθμούς πήραν έναν.

Είναι τραγική ωστόσο η νοοτροπία του Ολυμπιακού και του Παπασταθόπουλου στο χθεσινό παιχνίδι. Οι άνθρωποι το φώναζαν πως δεν ήθελαν να ξεκινήσει το ματς, πως δεν ήθελαν να το παίξουν αυτό το παιχνίδι. Για ένα πανό η αποστολή του Ολυμπιακού έφυγε στα αποδυτήρια. Δεν θυμάμαι την ίδια ευαισθησία στο Χαριλάου από τους ίδιους παίκτες. Επίσης, δεν θυμάμαι να ζητάει η ΠΑΕ Ολυμπιακός να ζητά από τους οπαδούς της να κατεβάσει πανό, που ευχόταν θάνατο στον Ιβάν Σαββίδη και τους γιους του.

Αλλά ξέχασα, αυτοί θέλουν τα δικά τους, δικά τους, και τα δικά μας, δικά τους. Το κάρμα θα τους τιμωρήσει, είμαι πεπεισμένος για αυτό.