Γιασάν του μάγκα Αλέξανδρου!
i

Πασχαλάκης στην Τούμπα / © Intime

Γιασάν του μάγκα Αλέξανδρου!

Στέφανος Αβραμίδης 15:03 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 06.02.2023

Το ντέρμπι της Τούμπας είχε έναν απόλυτο πρωταγωνιστή, το όνομα του Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ρεσιτάλ στο χορτάρι και όχι μόνο από έναν από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Πράξη πρώτη! Ήταν, αν θυμάμαι καλά, αν και δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αλήθεια ούτε το πότε ακριβώς αλλά ούτε και η ακριβής περίσταση, ένα παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υπερασπιζόταν ακόμη τότε την εστία του Δικεφάλου του βορρά, έτσι είχαμε βρεθεί στο γήπεδο για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από την Cosmote TV.

Τηρώντας πιστά τα ελληνικά ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα, οι φανατικοί οπαδοί των γηπεδούχων του είχαν επιφυλάξει θερμή υποδοχή! Από τη στιγμή που πήρε θέση μπροστά τους και καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σίγουρα του ημιχρόνου, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά και η οικογένειά του είχαν ακούσει τα μύρια όσα!

Με την εκρηκτική προσωπικότητα του Πασχαλάκη, όπως αυτή είχε ήδη ξεδιπλωθεί παρέα με την πλαστικότητα στις κινήσεις και τα αστραπιαία αντανακλαστικά στο χορτάρι, ήταν δεδομένη για όλους μας και ομολογώ πως όχι απλά δε θα μας εξέπληττε, ίσα ίσα την περιμέναμε κιόλας, μια κάποια αντίδραση!

Η ώρα περνούσε, το υβρεολόγιο δυνάμωνε, η γλώσσα σκλήραινε ολοένα και περισσότερο, κι όμως! Σίγουρα όχι αδιάφορος σε αυτό που συνέβαινε αλλά με κάποιο τρόπο ατάραχος και ανεπηρέαστος, είχε απλά κάνει τη δουλειά του, αν δεν κάνω λάθος ο ΠΑΟΚ είχε πάρει και την πρόκριση, και είχε αποχωρήσει χωρίς να απαντήσει. Χωρίς ούτε καν ένα νεύμα, μια κίνηση, μια κραυγή, χωρίς να ασχοληθεί στο ελάχιστο!

Πράξη δεύτερη! Λίγους μήνες ή και κάτι παραπάνω αργότερα, με την ατμόσφαιρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης βαριά, το κλίμα τεταμένο και τα νεύρα τεντωμένα, διεξαγόταν ένα ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Το οποίο είχε βρει τον Αλέξανδρο στην εξέδρα, όπου ήταν η θέση των αναπληρωματικών την περίοδο του κορωνοϊού! Με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ 2-0 και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 80' για το 3-0, η ένταση κλιμακώνεται!

Οι περίπου 100 οπαδοί -τόσοι επιτρέπονταν- που κάθονταν λίγο πιο ψηλά στις κερκίδες, ξεσπούν κατά των ποδοσφαιριστών της ίδιας τους της ομάδας. Ο πρώτος, ο μόνος που δε διστάζει να τους υπερασπιστεί είναι ο Πασχαλάκης. Λίγο δε έλειψε να πιαστεί -μη σας πω ότι πιάστηκε κιόλας- στα χέρια με κάποιους από αυτούς, ένας εναντίον όλων!

Πράξη τρίτη! Το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έχει μόλις ολοκληρωθεί, ένα παιχνίδι με πάρα πολλή ένταση στον αγωνιστικό χώρο, που έκλεισε ουσιαστικά ένα διάστημα αρκετών ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου χτίστηκε ένα κλίμα έως και «πολεμικό» και από τις δύο πλευρές! Σε ένα γήπεδο κάθε άλλο παρά φιλικά πλέον διακείμενο απέναντί του, ο Πασχαλάκης έχει κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση. Ωστόσο δεν ήταν αυτή το highlight της βραδιάς του!

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από το σφύριγμα της λήξης ο φακός τον συλλαμβάνει με το χαμόγελο στα χείλη, να αγκαλιάζει σχεδόν πατρικά τον πιτσιρικά, αντίπαλο μόνο για 90 λεπτά, Κωνσταντέλια! Οι δύο τους μας χαρίζουν τις ομορφότερες εικόνες που θα μπορούσαν, δε χαλάνε οι φιλίες για μια φανέλα, σίγουρα δε θα έπρεπε τουλάχιστον!

Πράξη τετάρτη και τελευταία! Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου δύο ώρες από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο Πασχαλάκης κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό! Ψύχραιμος, σοβαρός, μετρημένος, σε χαμηλούς τόνους, χωρίς κορώνες και φανφάρες, μιλά για το ματς, στέκεται περισσότερο στα αρνητικά πάρα στα θετικά για την ομάδα του, αποφεύγει κάθε είδους ποδοσφαιρικό «λαϊκισμό»! Υπόσχεται, χωρίς καμία πρόθεση να χαϊδέψει οπαδικά αυτιά, μόνο αυτά που μπορεί σίγουρα να προσφέρει, δουλειά και προσπάθεια στον υπέρτατο βαθμό για την επίτευξη των στόχων, όχι τα ίδια τα αποτελέσματα!

Βάζοντας με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο κομμάτι σε ένα παζλ που χρόνια τώρα «χτίζεται» μπροστά στα μάτια μας αλλά και με κάποιον τρόπο, ακριβώς επειδή μάλλον διέλαθε την προσοχή μας, κάτω απ' τη μύτη μας!

Παζλ με την εικόνα ενός πολύ ωραίου τύπου, ενός αθλητή που υπομένει στωικά, με απόλυτο επαγγελματισμό, την δυστυχώς έως και προβλεπόμενη στα γήπεδα μας χυδαιότητα προς το πρόσωπό του!

Παζλ με την εικόνα ενός συμπαίκτη - συναδέλφου που δε θα διστάσει και στη φωτιά να πέσει για να υπερασπιστεί αυτούς με τους οποίους μοιράζεται τις ώρες του, τις μέρες του, τους κόπους του, την καθημερινότητα του!

Παζλ με την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν αφήνει τις συμβάσεις και τις αναστολές που ίσως δημιουργεί σε άλλους, στους περισσότερους, το διαφορετικό χρώμα στη φανέλα, να τον εμποδίσουν από το να εκδηλώσει ανοιχτά, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, τα φιλικά του αισθήματα προς κάποιον ή και κάποιους από τους αντιπάλους!

Που δε φοβάται να εκδηλωθεί αλλά και να τοποθετηθεί με τρόπο που ίσως δεν τον βοηθά να γίνει δια της συνηθισμένης οδού αρεστός, θέλοντας αλλά και κυρίως φροντίζοντας, να μείνει αληθινός! Έχοντας μάλιστα τη φήμη ή και την ιστορία του εκρηκτικού χαρακτήρα, μοιάζει ιδανικός ως σύγχρονο παράδειγμα ανθρώπου και αθλητή για τα όσα παρουσιάζει στο χώρο της δουλειάς του και όχι στα social media!

Ένας άνθρωπος πραγματικός και όχι εικονικός, με τα ελαττώματά του και τις αδυναμίες του αλλά στη μεγάλη εικόνα...ένας πολύ ωραίος τύπος! Σίγουρα όχι ο μόνος στο καταταλαιπωρημένο μας ποδόσφαιρο. Αν φροντίσουμε όσοι έχουμε την ευχέρεια και την ευκαιρία, έναν έναν να τους προβάλλουμε και να τους αναδείξουμε, βήμα βήμα, πρόσωπο το πρόσωπο, θα προχωρήσουμε έστω και λίγο μπροστά, πού θα πάει;

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }