Ο Χάμιλτον συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για να συζητήσουν ένα σημαντικό ζήτημα

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Κιρ Στάρμερ

i

©Imago

Ο Χάμιλτον συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για να συζητήσουν ένα σημαντικό ζήτημα

Ο Λιούις Χάμιλτον συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, προκειμένου να συζητήσουν ένα σοβαρό θέμα.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, για να συζητήσουν ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον πιλότο της Ferrari.

Πρόκειται για το project Mission 44, το οποίο ξεκίνησε ο Χάμιλτον πριν από μερικά χρόνια. Στόχος του είναι να βοηθήσει νέους που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να βελτιώσει το επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρεται στα σχολεία της χώρας.

«Δυσκολεύτηκα πολύ στο σχολείο και ένιωθα ότι η φωνή μου δεν ακουγόταν», σχολίασε ο Χάμιλτον μετά τη συνάντησή του με τον Στάρμερ. «Γι' αυτό ακριβώς γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι για κάθε μαθητή να νιώθει ότι ανήκει στο σχολείο. Είμαι ευγνώμων που μετά από αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το Mission 44 για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα πιο συμπεριληπτικό.

Είμαι περήφανος για το πόσο μακριά έχει φτάσει το Mission 44 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και για τις ευκαιρίες που μας δίνει να αλλάξουμε τις ζωές των μαθητών που βρίσκονται σε κίνδυνο στη χώρα», πρόσθεσε ο Βρετανός.

Από την πλευρά του, ο Στάρμερ ευχαρίστησε τον επτάκις πρωταθλητή για τις προσπάθειές του και αναγνώρισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας έχει περιέλθει σε σοβαρή κρίση μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιούις, η συνάντηση αυτή ήταν δική του ιδέα, αυτή είναι η παρακαταθήκη του. Έχει εμπνεύσει γενιές και τώρα χρησιμοποιεί την επιρροή του σε αυτό το έργο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει πραγματική διαφορά στη ζωή των νέων σε όλη τη χώρα. Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους νέους.

Πολλά παιδιά εγκατέλειψαν το σχολείο στην αρχή της πανδημίας COVID και δεν επέστρεψαν. Η διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2011. Αυτό είναι σοκαριστικό, γιατί μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαστε μια χώρα που κινείται πάντα προς τα εμπρός. Πάντα κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι, όταν τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν προς τα πίσω, ξέρουμε ότι έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα», εξήγησε ο Στάρμερ.