Ξεκίνησαν τα έργα για το γήπεδο «Γιάννης Αντετοκούνμπο» στη Γκάνα

Ξεκίνησαν τα έργα για το γήπεδο «Γιάννης Αντετοκούνμπο» στη Γκάνα

Sportal newsroom 18:17 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 10.03.2023
Με δωρεά που είχε κάνει ο Νίκος Δένδιας τον Ιανουάριο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή γηπέδου με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Άγιο Νικόλαο της Τέμα, στην Γκάνα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα του να κατασκευάσει γήπεδο στον Άγιο Νικόλαο της Τέμα, πόλη που βρίσκεται στην Γκάνα.

Όταν ο Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Τέμα, είχε υποσχεθεί ότι με δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης θα κατασκευαστεί εκεί ένα γήπεδο μπάσκετ.

Ο υπουργός εξωτερικών είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στην αφρικανική χώρα από εκεί και βρέθηκε σε ένα σχολείο που φιλοξενεί και Έλληνες μαθητές, ενώ διδάσκει την γλώσσα μας σε Γκανέζους και χρηματοδοτείται από συμπατριώτες μας επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Τότε λοιπόν, ο κ. Δένδιας είχε υποσχεθεί ότι θα χτιστεί ένα γήπεδο μπάσκετ, προκειμένου να προσελκύσει τους νεαρούς Έλληνες και Γκανέζους στο άθλημα.

Αυτό φαίνεται ότι γίνεται πράξη άμεσα, αφού δύο μήνες μετά το γήπεδο ξεκίνησε να χτίζεται και θα πάρει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σκοπός της κατασκευής του είναι οι μαθητές του σχολείου να φτιάξουν μια ομάδα μπάσκετ και να στραφούν στο άθλημα.

Τότε ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης είχε ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς κι επευφημίες. Πλέον έχει κι άλλους λόγους να χαρεί, αφού τα έργα ξεκίνησαν και σιγά σιγά το γήπεδο θα αρχίσει να παίρνει μορφή. 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ την Παρασκευή 10/3 έδωσε φωτογραφίες από τον χώρο που θα γίνει το γήπεδο και όπως θα δείτε τα έργα προχωρούν κανονικά. 

«Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο Ελληνικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Tema στην Γκάνα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από δωρεά της ελληνικής Κυβέρνησης. Το γήπεδο θα πάρει το όνομα “Giannis Antetokounmpo” σε συνέχεια πρότασης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του τον Ιανουάριο», αναφέρει το tweet του ΥΠΕΞ. 

Tags: