Α1 Γυναικών: Με τρεις ξένες το πρωτάθλημα της νέας σεζόν

Μπάλα μπάσκετ

i

Μπάλα μπάσκετ / © Intime

Α1 Γυναικών: Με τρεις ξένες το πρωτάθλημα της νέας σεζόν

Sportal newsroom 13:46 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 17.06.2023

Σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής προχώρησε η ΕΟΚ, ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, με τις ξένες να μένουν ως έχουν όσον αφορά τον αριθμό, ενώ νέο σύστημα διεξαγωγής ορίστηκε για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Στις 7/10 ορίστηκε το τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΟΚ ενόψει της νέας σεζόν. Σε αυτό θα μετέχουν 12 ομάδες, ενώ η πιο σημαντική διαφορά σχετίζεται με το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ, καθώς δεν θα μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, γεγονός που σημαίνει πως οι ομαδες που θα βρίσκονται στα πλέι οφ θα ξεκινούν τη σειρά από το 0-0.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΟΚ στα πρωταθλήματά της από τη νέα σεζόν
ΜΠΑΣΚΕΤ

20:09 - 13.06.2023

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΟΚ στα πρωταθλήματά της από τη νέα σεζόν

Την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της για τη σεζόν 2023-2024 έκανε γνωστή η ΕΟΚ. Θεσπίζεται το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα προκειμένου το ελληνικό μπάσκετ να εισέλθει κι αυτό πλήρως στην ηλεκτρονική εποχή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών

Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται στις 07/10/2023.

Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2023 –2024, δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω 12 Σωματεία:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Γ.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Σ. ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Α.Σ. ΠΑΟΚ

Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γ.Α.Σ. ΕΥΝΙΚΟΣ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ.

Ν.Γ.Σ.Θ. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908

Κάθε Σωματείο έχει το δικαίωμα να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) Αθλήτριες. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών.

Σε περίπτωση που το Σωματείο έχει δηλώσει στον αγώνα ένδεκα (11) συμμετέχουσες αθλήτριες, μια (1) τουλάχιστον εξ αυτών πρέπει να είναι γεννηθείσα το έτος 2003 ή νεότερη [κάτω των είκοσι ενός (21) ετών]. Σε περίπτωση που έχει δηλώσει δώδεκα (12) αθλήτριες, δυο (2) τουλάχιστον εξ αυτών πρέπει να είναι γεννηθείσες το έτος 2003 ή νεότερες [κάτω των είκοσι ενός (21) ετών].

Η αντικατάσταση αλλοδαπής/ών αθλήτριας/τριών υπολογίζεται μετά την έναρξη της πρώτης (1ης) αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και μέχρι πριν την έναρξη της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, με δικαίωμα για κάθε σωματείο μέχρι τριών αντικαταστάσεων/αλλαγών.

Οι μεταγραφές Ελληνίδων αθλητριών είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μέχρι 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Tags: