Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Μπράντον Νάιτ - Υπάρχει σκέψη και για τον Αγραβάνη

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Μπράντον Νάιτ - Υπάρχει σκέψη και για τον Αγραβάνη

Χρήστος Τσάλτας 13:09 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 04.01.2024

Η ΑΕΚ συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση, μετά τους Μόργκαν και Λίντο, ανακοινώθηκε και ο Μπράντον Νάιτ, ενώ η Ένωση δεν απορρίπτει και ενδεχόμενη τέταρτη κίνηση που θα αφορά τον free agent Δημήτρη Αγραβάνη.

Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν δεδομένη. Απλώς προηγήθηκε η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκι Λίντο και μία μέρα μετά, το μεσημέρι της Πέμπτης (4/1) ήρθε η σειρά του Μπράντον Νάιτ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την προσθήκη του 32χρονου γκαρντ, πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς του 2013, ο οποίος ενισχύει την περιφέρεια της ομάδας και έχει την προοπτική να δημιουργήσει πολλές επιλογές με την μπάλα στα χέρια στα πλάνα που οραματίζεται και θέλει να παρουσιάσει ο κόουτς Ζοάν Πλάθα. 

Στο μεταξύ, μετά την τέταρτη μεταγραφή το τελευταίο διάστημα (μεσολάβησαν οι αποδεσμεύσεις των Καμπενγκέλε και ΜάκΛεμορ), υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μία ακόμα. Διότι, στην ΑΕΚ σκέφτονται την περίπτωση του ελεύθερου Δημήτρη Αγραβάνη. Ο διεθνής φόργουορντ/σεντερ από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από την ισπανική Μπρέογκαν δεν έχει βρει ακόμα ομάδα. 

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ ΒΕTSSON BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Μπράντον Νάιτ (Brandon Knight, 32 χρ., 1μ.91).

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μπράντον Νάιτ γεννήθηκε στη Φλόριντα, στις 2 Δεκεμβρίου 1991.

Ο απόφοιτος του Κεντάκι ήταν η 8η επιλογή στο ΝΒΑ draft του 2011 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, στους οποίους αγωνίστηκε για δύο περιόδους, έχοντας κατά μέσο όρο 13 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ. Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν, ο Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα των rookies του ΝΒΑ. Το 2013 βρέθηκε στο Μιλγουόκι και τους Μπακς, αποτελώντας βασικό στέλεχός τους, έχοντας σε 124 αγώνες, 17.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 και για τα επόμενα δύο έτη, ο Νάιτ υπέγραψε με τους Σανς και έγινε κάτοικος Φοίνιξ με 14.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς και έκλεισε τη χρονιά στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (8.5 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ), με τους οποίους ξεκίνησε την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πριν επιστρέψει στους Πίστονς (11.6 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Έφυγε από την Χάποελ και τα Ιεροσύλημα ο κόουτς Τζίκιτς, λόγω πολέμου!
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

12:43 - 04.01.2024

Έφυγε από την Χάποελ και τα Ιεροσύλημα ο κόουτς Τζίκιτς, λόγω πολέμου!

Ο 52χρονος Σέρβος προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Αλεξάνταρ Τζίκιτς ζήτησε από τον σύλλογο να αποδεσμευτεί γιατί δεν ήθελε να ζει πια σε μία εμπόλεμη ζώνη. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (4/1) ανακοινώθηκε επίσημα το τέλος της συνεργασίας.

Το 2021 αγωνίστηκε στη G-League με τους Sioux Falls Skyforce (17.7 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και σε 5 παιχνίδια με τους Ντάλας Μάβερικς, υπογράφοντας ολιγοήμερα συμβόλαια. Τελευταίος σταθμός του Μπράντον Νάιτ, το Πουέρτο Ρίκο και οι Piratas de Quebradillas, με τους οποίους αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (24.4 πόντοι, 5.2 ασίστ)».

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!