MVP του Νοεμβρίου στο BCL ο Τίλμαν (pic)

Τζάστιν Τίλμαν

MVP του Νοεμβρίου στο BCL ο Τίλμαν (pic)

Χρήστος Τσάλτας 17:34 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 04.12.2023

Ο Τζάστιν Τίλμαν ήταν καταλυτικός στην εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του BCL, με τον Αμερικανό σέντερ να αναδεικνύεται MVP του Νοεμβρίου.

Οι εμφανίσεις του Τζάστιν Τίλμαν δεν έχουν περάσει απαρατήρητες την φετινή σεζόν, με τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson. Ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους στο παιχνίδι της ομάδας του, δίνοντας πολλές λύσεις στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με 19 πόντους κατά μέσο όρο και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες σε όλη τη διοργάνωση.

Στο πρόσωπο του 27χρονου άσου ο Ζοάν Πλάθα έχει βρει έναν παίκτη με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα, που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Κάτι που αποτυπώνεται και στην επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας. Το γεγονός άλλωστε πως σουτάρει με ποσοστό μεγαλύτερο του 60% δείχνει το πόσο καλή είναι η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο τον Νοέμβριο, διάστημα στο οποίο η Ένωση εδραίωσε την παρουσία της στην κορυφή του ομίλου στο BCL. Εκεί όπου οι κιτρινόμαυροι ανέβηκαν στο 4-0 και απέχουν πλέον μια νίκη από την πρώτη θέση, που αποτελεί και τον βασικό στόχο των «κιτρινόμαυρων» στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η παρουσία του Τίλμαν ήταν τόσο καθοριστική που η διοργανώτρια αρχή του BCL ανακήρυξε τον Αμερικανό σέντερ πολυτιμότερο παίκτη για τον μήνα Νοέμβριο, όντας ο δεύτερος MVP της φετινής σεζόν, μετά τον Βέρνον Κάρεϊ τζούνιορ της Καρσίγιακα, που είχε κατακτήσει το βραβείο για τον Οκτώβριο.

Ο Τίλμαν ήταν το σημείο αναφοράς της Ένωσης στο μπροστά κομμάτι του παρκέ με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 20,5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Πλάθα, που φέτος έχει θέσει ψηλά τον πήχη στο BCL, με τον στόχο του Final 4 να αποτελεί το μεγάλο δέλεαρ της σεζόν για τους κιτρινόμαυρους.