Ο Ζούρος βάζει όλο και περισσότερο στην εξίσωση της ΑΕΚ τον Αγραβάνη

Δημήτρης Αγραβάνης

Ο Ζούρος βάζει όλο και περισσότερο στην εξίσωση της ΑΕΚ τον Αγραβάνη

Χρήστος Τσάλτας 14:34 - 25.02.2024

Ο Δημήτρης Αγραβάνης προσπαθεί να βρεθεί ξανά στο 100%, με τον Ηλία Ζούρο να του δείχνει εμπράκτως πόσο τον εμπιστεύεται.

Η επανέναρξη της σεζόν περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια για την ΑΕΚ, με τον Ηλία Ζούρο να θέλει να πάρει το 100% από κάθε παίκτη του. Για το λόγο αυτό δίνει χώρο και χρόνο στο ροτέισιον στον Δημήτρη Αγραβάνη, προκειμένου να βγάλει τον καλό εαυτό του.

Οι τελευταίοι μήνες του διεθνή φόργουορντ/σέντερ ήταν αρκετά δύσκολοι. Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Μπρέογκαν έβαλε φρένο στην πορεία του επί ισπανικού εδάφους άδοξα και απότομα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και μέσα από την επίβλεψη του Δημήτρη Σκορδή κάλυψε σε χρόνο ρεκόρ το χαμένο έδαφος.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε και η ΑΕΚ, που του έδωσε τη δυνατότητα να πατήσει ξανά παρκέ σε υψηλό επίπεδο και να δείξει πως μόνο ξοφλημένος δεν θα πρέπει να θεωρείται. Στην Ένωση άλλωστε εκτιμούν τις ικανότητές του. Πρόκειται άλλωστε για έναν ψηλό που έχει την δυνατότητα να απειλήσει κοντά στο καλάθι με post up παιχνίδι, αλλά και μακριά από αυτό με τρίποντο. Στοιχεία που τον καθιστούν σημαντικό.

Ο πρώτος μήνας του στην Ένωση δεν ήταν και ο πλέον παραγωγικός. Ο «Άγρα» προσπάθησε να βρει τα πατήματά του, όμως η αγωνιστική απραξία ήταν εμφανής. Σε αρκετά παιχνίδια δεν είχε τις ανάσες να ανταποκριθεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ήταν φανερό πως ακόμα δεν ήταν στο 100%, από πλευράς ετοιμότητας. Κάτι που δείχνει να αλλάζει πλέον.

Το φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας, στα Λιόσια, αλλά και οι προπονήσεις κατά τη διάρκεια της διακοπής, λειτουργούν ευεργετικά στον ίδιο, προκειμένου να βρει τον εαυτό του και πάλι. Οι μέρες περνούν, η διάθεσή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ένα ακόμα θετικό είναι η παρουσία του Ηλία Ζούρου στην άκρη του πάγκου. Ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει καλά τον Αγραβάνη από τη συνύπαρξή τους στον Προμηθέα και από τις πρώτες μέρες του στον κιτρινόμαυρο πάγκο έχει δείξει πως θέλει να εκμεταλλευτεί τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Οι προπονήσεις των τελευταίων ημερών είναι ευκαιρία για να μάθει ακόμα καλύτερα τους συμπαίκτες του και να βρει αυτοματισμούς ενόψει συνέχειας. Άλλωστε με τα στοιχεία που έχει, από αγωνιστικής πλευράς, ο διεθνής άσος, είναι σημαντικός για το πλάνο του Ζούρου ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Κάτι που αναμένεται να αποτελέσει παράγοντα Χ στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων» στο φίνις της σεζόν.