Στην τελική ευθεία ενόψει ΠΑΟΚ η ΑΕΚ και σκληρή δουλειά με φόντο το «διπλό»

ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία ενόψει ΠΑΟΚ η ΑΕΚ και σκληρή δουλειά με φόντο το «διπλό»

Χρήστος Τσάλτας 20:34 - 29.02.2024

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ η προσοχή είναι στο 100% στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (02/03, 18:45) και πώς θα έρθει η εκτός έδρας νίκη.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για την επανέναρξη της σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία της. Η Ένωση αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπου ο πρώτος και μοναδικός στόχος είναι η νίκη, που θα φέρει σε τροχιά εξάδας την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Οι προηγούμενες μέρες ήταν σημαντικές για τον Έλληνα προπονητή, ώστε να βάλει τη δική του σφραγίδα στο πλάνο της ομάδας. Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Έλληνας κόουτς προσπάθησε να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία του γκρουπ, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR, στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, έδειξε την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Ένωση, ωστόσο στο φίνις της σεζόν απαιτείται συνέπεια και διάρκεια.

Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με την διάθεση και την ένταση να είναι σε υψηλά επίπεδα. Η παρουσία του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη δράση αποτελεί σημαντικό παράγοντα, την ίδια ώρα που και ο Γιάννης Κουζέλογλου μπήκε ξανά σε ρυθμό προπονήσεων με την ομάδα, την Τετάρτη και δίχως... ανάσα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Οι απουσίες των Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρη Φλιώνη παραμένουν, με τους δύο παίκτες να μην υπολογίζονται για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την τελευταία αλλαγή στο ρόστερ. Ο Λάνγκστον Χολ συνεχίζει να προπονείται σε πολύ καλό επίπεδο και να δείχνει έτοιμος για δράση, όμως ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το πότε θα γίνει η τελευταία αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας.

«Καθαρίζει» με τα ban η ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:33 - 29.02.2024

«Καθαρίζει» με τα ban η ΑΕΚ

Λίγο πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (02/03) η ΑΕΚ τακτοποιεί τα ban της FIBA ώστε να μην έχει προβλήματα για την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις, η Ένωση αναμένεται να απαλλαγεί μια και κακή από τον «βραχνά» των ban, έχοντας ήδη σβήσει πέντε εξ αυτών, με το τελευταίο που εκκρεμεί να είναι θέμα χρόνου να σβηστεί και αυτό.