Κωδικός «αντίδραση» για την ΑΕΚ ενόψει Προμηθέα

ΑΕΚ

Κωδικός «αντίδραση» για την ΑΕΚ ενόψει Προμηθέα

Χρήστος Τσάλτας 18:29 - 08.03.2024

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω την «πικρή» ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια του BCL και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα (09/03, 20:15) θέλει να βγάλει αντίδραση.

Οι προηγούμενες μέρες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση ερχόταν από μια οδυνηρή ήττα κόντρα στην Χάποελ Χολόν, σε αγώνα που κρίθηκε στην τρίτη παράταση, στο κλειστό των Λιοσίων και με το τελικό 108-112 τέθηκε εκτός συνέχειας στο BCL. Κάτι που, δίχως αμφιβολία, αποτελεί γερό χτύπημα για την φετινή προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων».

Ο μεγάλος στόχος της παρουσίας στο Final 4 του BCL χάθηκε, όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Διότι στον ορίζοντα πλέον υπάρχουν τα παιχνίδια της Stoiximan Basket League. Ο στόχος της ΑΕΚ πλέον είναι η παρουσία στην εξάδα, με τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, να φέρνει σε θέση ισχύος την Ένωση στην προσπάθεια αυτή.

Για να μπορέσει να εδραιώσει την παρουσία της στην εξάδα όμως θα πρέπει να δώσει συνέχεια στο θετικό αποτέλεσμα του περασμένου Σαββάτου. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα, στο -άδειο λόγω τιμωρίας- κλειστό των Λιοσίων.

Παρά το «βαρύ» κλίμα από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του BCL, η ΑΕΚ πρέπει να δώσει συνέχεια στη σεζόν και το παιχνίδι με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι μια ευκαιρία για αντίδραση. Έτσι το αντιλαμβάνονται όλοι στα ενδότερα της ομάδας, με τους «κιτρινόμαυρους» να στοχεύουν σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ο Λάνγκστον Χολ δεν θα αγωνιστεί, καθώς ακόμα δεν έχει μπει η ομάδα στη διαδικασία της τελευταίας αλλαγής που δικαιούται, ενώ εκτός παραμένει και ο Τζάστιν Τίλμαν λόγω τραυματισμού. Ο Δημήτρης Φλιώνης προσπάθησε να «μπει» στις προπονήσεις, ωστόσο οι πόνοι στη μέση δεν έχουν υποχωρήσει. Συνέχισε με θεραπεία και αναμένεται να μείνει εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι.

Κι όλα αυτά με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τους Πατρινούς στο άδειο κλειστό των Λιοσίων. Η ΔΕΑΒ τιμώρησε την Ένωση για την ρίψη αντικειμένου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR, με την τιμωρία αυτή να εφαρμόζεται για πρώτη φορά έπειτα από την ισχύ του νέου αθλητικού νόμου.