«Φτιαγμένος» για ΑΕΚ ο Τίλμαν: Μίλησε με πρώην παίκτες της ομάδας και μάζευε πληροφορίες

Τζάστιν Τίλμαν

«Φτιαγμένος» για ΑΕΚ ο Τίλμαν: Μίλησε με πρώην παίκτες της ομάδας και μάζευε πληροφορίες

Χρήστος Τσάλτας 09:37 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 13.08.2023

Ο Τζάστιν Τίλμαν ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ την σεζόν 2023-24, με τον Αμερικανό φόργουορντ να έρχεται αποφασισμένος στη χώρα μας, έχοντας συλλέξει πολλές πληροφορίες για την ομάδα και τη ζωή στην Ελλάδα.

Τα μεταγραφικά... χτυπήματα της ΑΕΚ είναι απανωτά το τελευταίο διάστημα. Η Ένωση είναι αποφασισμένη, σε μια σεζόν με ιστορική σημασία, να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη και για το λόγο αυτό κάθε κίνηση γίνεται υπό αυτό το πρίσμα.

Όσον αφορά τους ξένους, οι άνθρωποι της ομάδας εξάντλησαν κάθε περιθώριο, προκειμένου να έρθει η καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε θέση. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο εξ αρχής άλλωστε ο Ζοάν Πλάθα είχε τονίσει πως δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος επιλογές, γεγονός που έδειξε από την πρώτη στιγμή τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο οργανισμός αυτό το καλοκαίρι.

Ζοάν Πλάθα

Οι μεγάλες κινήσεις των Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Μπεν ΜάκΛεμορ ήταν η απόδειξη, ενώ η προσθήκη του Λάνγκστον Χολ φέρνει στο ρόστερ έναν παίκτη με εμπειρία, που μπορεί να κατευθύνει ιδανικά τους συμπαίκτες του στην επίθεση.

Την ίδια ώρα ένας ακόμα παίκτης έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ. Ο Τζάστιν Τίλμαν θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει κλείσει και απομένει μόνο η ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΚ. Το γεγονός άλλωστε πως ο ίδιος ο παίκτης ήθελε πολύ να φορέσει τα κιτρινόμαυρα έπαιξε μεγάλο ρόλο, προκειμένου να προχωρήσυον οι διαδικασίες.

Ο 27χρονος φόργουορντ, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έβλεπε κάτι παραπάνω από θετικά την προοπτική της ΑΕΚ. Το γεγονός άλλωστε πως άφησε στην άκρη κάθε πρόταση που είχε, ήταν το πρώτο βήμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το δεύτερο ήρθε από το searching του παίκτη όσον αφορά την ομάδα. Ο Τίλμαν μίλησε με πρώην παίκτες της ΑΕΚ, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Βινς Χάντερ, με τον οποίο προπονείται το τελευταίο διάστημα.

Τα όσα έμαθε για την ομάδα, αλλά και για την πόλη της Αθήνας τον άφησαν απολυτα ικανοποιημένο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίαες και ο παίκτης να πει το μεγάλο «ναι» στην πρόταση της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν.

Για το λόγο αυτό ο απόφοιτος του VCU αναμένεται να βρεθεί και από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στη χώρα μας, μαζί με τους περισσότερους εκ των ξένων της νέας σεζόν. Αυτό γιατί θα απουσιάζει ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που θα μπει σε ρυθμό προπονήσεων με την Ένωση με το πέρας των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων.