Η ΑΕΚ «κερδίζει» τον Καράμπελα όλο και περισσότερο

Ζώης Καράμπελας

Η ΑΕΚ «κερδίζει» τον Καράμπελα όλο και περισσότερο

Χρήστος Τσάλτας 11:00 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 28.11.2023

Σε μια σεζόν υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών η ΑΕΚ Betsson ποντάρει σε κάθε παίκτη της, με τον Ζώη Καράμπελα να κάνει σημαντικό step up, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Ζοάν Πλάθα παιχνίδι με το παιχνίδι.

Εξ αρχής τα δεδομένα ήταν συγκεκριμένα για την ΑΕΚ Betsson. Οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές, καθώς το ρόστερ χτίστηκε με σκοπό να πρωταγωνιστήσει. Αυτό «αποτυπώθηκε» τόσο στην έλευση του Ζοάν Πλάθα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και στις μεταγραφές που έγιναν από τους «κιτρινόμαυρους».

Ανάμεσα σε αυτές υπήρχαν και κινήσεις για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού, πλαισιώνοντας τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Φλιώνη. Η πρώτη εξ αυτών ήταν ο Ζώης Καράμπελας, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σρτον Απόλλωνα Πάτρας και φέτος πήρε... προαγωγή, μπαίνοντας στο ροτέισιον του Ζοάν Πλάθα.

Αρχικά το πλάνο ανέφερε πως ο Έλληνας γκαρντ θα βρισκόταν πίσω στην ιεραρχία, δεδομένων των λύσεων που υπήρχαν. Μπροστά του άλλωστε είχε παίκτες όπως ο Λάνγκστον Χολ, ο Τσέισον Ραντλ, ο Δημήτρης Φλιώνης, ο Τζόρνταν ΜακΡέι. Με την δουλειά και την επιμονή του όμως, ο Καράμπελας κατάφερε να κάνει step up.

Ο Πλάθα επέμεινε στον Έλληνα άσο, ξεχωρίζοντας στοιχεία στο παιχνίδι του που τον έκαναν απαραίτητο για το παιχνίδι της Ένωσης. Ο Καράμπελας είναι ένας γκαρντ που διακρίνεται για την ταχύτητά του, αλλά και για την πίεση στην μπάλα και τον αντίπαλο. Αυτό το διέκρινε ο Ισπανός προπονητής και επέμεινε από την πρώτη στιγμή.

Ο Καράμπελας δούλεψε σκληρά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, έχοντας τον Πλάθα... πάνω απ' το κεφάλι του από την πρώτη μέρα προετοιμασίας. Ο Ισπανός θέλησε να «πιέσει» τον εκρηκτικό άσο με πολλούς τρόπους για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Πράγμα που γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Το γεγονός άλλωστε πως πλέον ο Έλληνας γκαρντ αποτελεί ένα από τα βασικά κομμάτια στο ροτέισιον έρχεται να δείξει το πόσο σημαντικός γίνεται στο γκρουπ, χάρη στην άμυνά του, αλλά και την επικοινωνία που έχει χτίσει με τους συμπαίκτες του πάνω στο παρκέ. Άλλωστε η ΑΕΚ αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, ως ώρας, με τον Καράμπελα να αντιμετωπίζει τα πάντα με απόλυτο επαγγελματισμό στο κλειστό των Λιοσίων. Την ίδια στιγμή που τόσο ο ίδιoς, όσο και άπαντες στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, περιμένουν ακόμα πιο υψηλές πτήσεις από εκείνον.