Αϊζάια Κάνααν: «Είμαι ένας διαφορετικός παίκτης και ήθελα να έχουν υπομονή μαζί μου» (vid)
i

© Intime

Αϊζάια Κάνααν: «Είμαι ένας διαφορετικός παίκτης και ήθελα να έχουν υπομονή μαζί μου» (vid)

Sportal newsroom 22:29 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 09.01.2023

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε την αγωνιστική του μεταμόρφωση που τον έχει κάνει ένα από τα σημεία αναφοράς στα ματς του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικάνος γκαρντ του Ολυμπιακού, Αϊζάια Κάνααν δεν ξεκίνησε την χρονιά όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος, ή μάλλον για να ακριβολογούμε δεν ήταν ο παίκτης που ονειρεύονταν οι φίλοι της ομάδας. 

Αϊζάια Κάνααν: «From Zero to Hero», ένας Δεκέμβρης δρόμος (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:00 - 09.01.2023

Αϊζάια Κάνααν: «From Zero to Hero», ένας Δεκέμβρης δρόμος (vids)

O Αϊζάια Κάνααν έχει εκτοξεύσει την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και το SPORTAL αναλύει τα όσα έχει κάνει ο Αμερικανός, ο οποίος μπορεί να έγινε αποδέκτης κριτικής, όμως πλέον δέχεται μόνο... αποθέωση!

Έχοντας συνηθίσει να βλέπουν την περσινή χρονιά στις θέσεις των γκαρντ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν απρόβλεπτος και δοκίμαζε το χέρι του σε κάθε ευκαιρία, θεωρούσαν ότι και ο πρώην παίκτης της Ούνιξ που ουσιαστικά πήρε τη θέση του Ντόρσεϊ στο ρόστερ, θα έκανε το ίδιο. 

Ο Κάνααν ωστόσο δεν είχε καμία διάθεση να μπει σε... ξένα παπούτσια, οπότε συνέχισε να είναι ο εαυτός του και να παίζει το μπάσκετ που ξέρει ο ίδιος, χωρίς να θέλει να κοπιάρει τον πρώην σουτέρ του Ολυμπιακού. 

Αυτό είχε δημιουργήσει μια σχετική γκρίνια, όμως ο Αμερικάνος καθόλου δεν αγχώθηκε. Συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει και μέρα με τη μέρα άρχισε να ξεδιπλώνει στο παρκέ τα ταλέντα του. Μετά τα οκτώ τρίποντα που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ, η εξέδρα τον αντάμειψε τραγουδώντας το όνομά του και πλέον είναι έκδηλη και η αυτοπεποίθηση που ανέκτησε ο ίδιος. 

Ο Κάνααν μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι είναι διαφορετικός παίκτης από αυτούς που έχουμε συνηθίσει και απλά ήθελε τον χρόνο του. Διαβάστε τι είπε για τον αιώνιο αντίπαλο των «ερυθρόλευκων», Παναθηναϊκό και για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του Πειραιά: 

«Είμαι ο Αϊζάια, ένας διαφορετικός παίκτης με διαφορετικό παιχνίδι. Ήθελα να έχουν υπομονή μαζί μου στην ομάδα. Μόλις ένιωσα άνετα, όταν με εμπιστεύτηκαν, όλα μπήκαν σε μία σειρά.

Ήρθα σε μία νέα ομάδα με εντελώς διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που έπαιζαν οι ομάδες μου. Προσαρμόστηκα, έγινα καλύτερος, κέρδισα την εμπιστοσύνη όλων, με βοήθησαν όλοι, ήθελαν να μείνω επιθετικός. Είμαι ανταγωνιστικός. Θέλω να τα δίνω όλα στο παρκέ, να πηγαίνω στον πόλεμο με αυτή την ομάδα και να κάνω ό,τι χρειάζεται.

Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί μεταξύ μας, γιατί όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, να κερδίζουμε. Χρειάζονται όλοι. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος, αλλά θα υπάρξουν και ήττες. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Αν συνεχίσουμε έτσι, αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, θα είμαστε καλά στο τέλος.

Η αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη υπόθεση για τον σύλλογο. Η νίκη με υψηλού επιπέδου μπάσκετ ήταν μεγάλη υπόθεση. Αλλά εγώ θέλω να κερδίζω σε κάθε ματς.

.