Ο Κάνααν απάντησε στο Sportal για το ξέσπασμα του Μπαρτζώκα όταν δεν έπαιξε άμυνα: «Εντάξει είχε μείνει πόσο; Ένα δευτερόλεπτο;» (vid)

Αϊζάια Κάνααν

i

© Intime

Ο Κάνααν απάντησε στο Sportal για το ξέσπασμα του Μπαρτζώκα όταν δεν έπαιξε άμυνα: «Εντάξει είχε μείνει πόσο; Ένα δευτερόλεπτο;» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:37 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 27.04.2023

Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε μπροστά στην κάμερα του Sportal για την σπουδαία εμφάνισή του στο Game 1 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και όχι μόνο!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο Game 1 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι ο παίκτης που έκανε την διαφορά!

Ο Αμερικανός «μπόμπερ» έκανε την διαφορά, έχοντας 18 πόντους με 6 τρίποντα, 5 εκ των οποίων ήρθαν στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για το 1-0.

Μιλώντας μπροστά από την κάμερα του Sportal, ο Αϊζάια Κάνααν είχε όρεξη για πλακίτσα, με τον Αμερικανό να αναφέρεται στη σύνδεσή του με τον κόσμο και στην σημασία που εκεί για εκείνον η παρουσία του.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις του Sportal:

-Είδαμε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ότι πανηγύρισες και φώναξες με τον κόσμο. Οκ θα σε ρωτήσουμε για αυτή τη φάση μετά, γιατί πιστεύω πως ο Μπαρτζώκας δεν ήταν πολύ χαρούμενος με αυτή σου την απόφαση. Είδαμε ότι ότι ήθελες να πανηγυρίσεις με τον κόσμο όλη την ώρα, φώναζες, έκανες high five. Πώς ήταν η εμπειρία σου από αυτό το παιχνίδι;

-Τρέφομαι από αυτές τις στιγμές. Αυτές είναι μεγάλες στιγμές στα παιχνίδια. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος κάθε φορά. Αυτό με γεμίζει. Λατρεύω όταν ο κόσμος συμμετέχει στο παιχνίδι και το χρησιμοποιώ ως πλεονέκτημα. Θα προσπαθήσω να έχω την ίδια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση στο υπόλοιπο της σεζόν.

-Και για αυτό που συζητήσαμε νωρίτερα, για το ότι δεν έπαιξες άμυνα και πανηγύρισες με τον κόσμο, ποια ήταν η αντίδραση του κόουτς στον πάγκο;

-Εντάξει είχε μείνει πόσο; Ένα δευτερόλεπτο; Δεν προλάβαινα να κάνω και πολλά. Έπρεπε να επιστρέψω στην άμυνα αν είχε μείνει χρόνος. Έκανα όμως αυτό που έκανα.

-Αϊζάια ένα ακόμα πράγμα. Είδαμε πως ο κόσμος ήταν «τρελός» σήμερα και το ευχαριστήθηκες πολύ. Ποιο είναι το μήνυμά σου και ποια τα συναισθήματά σου για αυτό που βίωσες στο Game 1;

-Συνεχίστε να μας στηρίζετε στα εύκολα και στα δύσκολα. Βγαίνουμε στο παρκέ και τα δίνουμε όλα, προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είμαστε τέλειοι, είμαστε άνθρωποι στο τέλος της ημέρας και θα κάνουμε λάθη. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να μας ανεβάζει και να φέρνει αυτή την ενέργεια που έφεραν σήμερα. Ξέρουμε πως θα είναι εκεί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτές τις νίκες και να φτάσουμε στον απόλυτο στόχο μας.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, πέραν των απαντήσεών του στο Sportal, ο Αϊζάια Κάνααν είπε:

Για το τρομερό του τρίτο δεκάλεπτο με τα 5 τρίποντα:

«Οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά, πασάροντάς μου όταν ήμουν ελεύθερος. Έπρεπε να βάλω αυτά τα σουτ. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου πίστεψαν σε εμένα όσο πιστεύω κι εγώ στον εαυτό μου. Είμαι ευγνώμων που οι συμπαίκτες μου με βρήκαν όταν ήμουν αμαρκάριστος. Αυτά τα σουτ δεν σου έρχονται πάντα. Πολλές ομάδες προσπαθούν να με αποτρέψουν από το να σουτάρω ελεύθερος, αλλά οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά για εμένα».

Για το γεγονός πως έχει κάνει πολλές καλές εμφανίσεις απέναντι στη Φενέρμπαχτσε:

«Η Φενέρμπαχτσε με πετυχαίνει στις καλές μου βραδιές. Τώρα πια είμαστε στα playoffs, κάθε παιχνίδι μετράει. Πρέπει να κερδίσεις, αλλιώς θα πας σπίτι. Όλη τη σεζόν δουλεύαμε σκληρά για αυτές τις στιγμές. Δυστυχώς για τη Φενέρ, με έπιασε αυτό το καυτό κύμα. Κάνω πάντα ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, ανεξάρτητα από το με ποιον παίζουμε.

Για τον αποκλεισμό του από τα playoffs της Basket League:

«Υπήρχαν στιγμές που ήμουν απογοητευμένος, γιατί γενικά είμαι ανταγωνιστικός. Έτσι έχουν όμως τα πράγματα, αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα. Θα συνεχίσω να στηρίζω τους συμπαίκτες μου, να τους πιέζω στην προπόνηση και να πανηγυρίζω σαν να έπαιζα κι εγώ. Πρέπει να παραμείνω απόλυτα συγκεντρωμένος για τέτοιους είδους παιχνίδια, οπότε δεν μπορώ να το αφήσω αυτό να με επηρεάσει».

Για το τι περιμένει στο Game 2:

«Κάθε ομάδα προσπαθεί να με εμποδίσει και να μην με αφήσει να πάρω τη μπάλα. Όταν βγάλουμε άμυνες και τρέξουμε στο τρανζίσιον, όλα γίνονται καλύτερα για την ομάδα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα, να σταματάμε τους αντιπάλους μας για να μπορούμε να βγούμε στο transition και να βρούμε ελεύθερα σουτ.

Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας για κάποιο λόγο και παλέψαμε πολύ για αυτό. Ο κόσμος έρχεται και σε βραδιές σαν αυτές μας στηρίζει, οπότε πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Θα δούμε το βίντεο του αγώνα και κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Θα επιστρέψουμε την Παρασκευή με ένα νέο αγωνιστικό πλάνο και θα προσπαθήσουμε να το εκτελέσουμε, ώστε να πάρουμε μία ακόμα νίκη».

Για το αν είναι καλύτερος σουτέρ εκείνος ή ο Κέβιν Πάντερ:

«Είμαστε και οι δύο καλοί παίκτες (εκείνος και ο Κέβιν Πάντερ) και ζούμε για τέτοιες στιγμές. Είναι ωραίος τύπος. Δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω για εκείνον. Έβαλε ένα μεγάλο σουτ κόντρα στη Ρεάλ, παρακολουθούσα το παιχνίδι και του έστειλα μήνυμα. Μου είπε να βγω να και να κάνω αυτό που πρέπει. Και το έκανα».

Για τα… δολοφονικά του ένστικτα στο παρκέ:

«Νιώθω ότι μπορώ να σκοράρω από παντού, αλλά είμαι ταπεινός. Παίρνω ό,τι μου δώσει η άμυνα. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει. Δεν έχει να κάνει με εμένα».