Βασιλιάς των τριπόντων ο Μπελιάουσκας

Βασιλιάς των τριπόντων ο Μπελιάουσκας

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:43 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 17.12.2023

Ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας επικράτησε του Βασίλη Τολιόπουλου στον τελικό του διαγωνισμού τριπόντων και κατέκτησε το βραβείο!

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο κορυφαίος σουτέρ της Basket League για το 2023-24, με τον Λαβρίνας Μπελιάουσκας να επικρατεί, καθώς το έβλεπε... βαρέλι σε τελικό και ημιτελικό! 

Στο παρκέ του κλειστού «Γιάννης Μπουρούσης» παρατάχθηκαν τέσσερα από τα μεγαλύτερα «πολυβόλα» της Stoiximan Basket League και ένας ακόμη που έδωσε επί σειρά ετών τα διαπιστευτήρια του σε αυτήν. Ο διαγωνισμός των τριπόντων άνοιξε το πρόγραμμα στο «κυρίως πιάτο» του All Star Game της Καρδίτσας με μεγάλο νικητή τον Λαβρίνας Μπελιάουσκας που νίκησε στα… σημεία τον Βασίλη Τολιόπουλο στον τελικό.

Ο Λιθουανός έδωσε συνέχεια στην παράδοση του ΠΑΟΚ mateco αφού έγινε ο τέταρτος παίκτης του που κέρδισε στους επτά τελευταίους διαγωνισμούς, αφού είχαν προηγηθεί ο Γιώργος Δέδας (2012-13), ο Αντώνης Κόνιαρης (2017-18) και ο Φιλ Γκος (2018-19). «Σημαίνει πολλά για μένα αυτός ο διαγωνισμός. Κέρδισα και αισθάνομαι καλά. Το μυστικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αφιερώνω τον τίτλο μου στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στη σεζόν.

Στην πρώτη φάση πρώτος εκτέλεσε ο Αϊζάια Κάνααν μετρώντας 17 βαθμούς και τον ακολούθησε ο Ξαβιέ Καστανέδα του Λαυρίου Megabolt που πλησίασε σε αυτήν την επίδοση έχοντας 16. Τρίτος στη σειρά εκτέλεσε ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας του ΠΑΟΚ mateco που ήταν εντυπωσιακός «γράφοντας» 25 ενώ ο τέταρτος στη σειρά Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη Midea είχε 22. Ο Στιβ Μπαρτ που εκτέλεσε τελευταίος είχε 16. Έτσι οι γκαρντ των ομάδων της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον τελικό.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος άρχισε πρώτος και ήταν πολύ αποτελεσματικός με 20 πόντους. Όμως ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας ήταν… οριακά καλύτερος με 21 πόντους, κάτι που του έδωσε και τον τίτλο.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

ΑΪΖΑΪΑ ΚΑΝΑΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 17

ΞΑΒΙΕ ΚΑΣΤΑΝΕΔΑ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT: 16

ΛΑΒΡΙΝΑΣ ΜΠΕΛΙΑΟΥΣΚΑΣ ΠΑΟΚ MATECO: 25

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ MIDEA: 22

ΣΤΙΒ ΜΠΑΡΤ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΜΙΛΩΝΑΣ: 16

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ MIDEA: 20

ΛΑΒΡΙΝΑΣ ΜΠΕΛΙΑΟΥΣΚΑΣ ΠΑΟΚ MATECO: 21