Αμφιβάλουν οι Ισπανοί για το εάν η Ρεάλ μπορεί να αποκλείσει την Παρτίζαν

Κέβιν Πάντερ

i

© photo by Nikola Krstic / Getty Images / Ideal Images

Αμφιβάλουν οι Ισπανοί για το εάν η Ρεάλ μπορεί να αποκλείσει την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 11:54 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 07.05.2023

«Όλα είναι εναντίον της Ρεάλ» γράφει η ισπανική As λίγες μέρες πριν το Game 5 της Βασίλισσας κόντρα στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπραντοβιτς. Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε από το 0-2, υπάρχει απαισιοδοξία στην ιβηρική χερσόνησο κυρίως λόγω των τραυματισμών και των απουσιών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε ζωντανή (μεταφορικά) από το Βελιγράδι. Είχε χάσει τα δύο ματς στη Μαδρίτη, είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και πίσω από τον τοίχο ήταν... γκρεμός. 

Παρόλα αυτά, η Βασίλισσα νίκησε και τα δύο παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Σερβίας και μετέφερε τη σειρά με την Παρτίζαν για ένα ακόμα ματς στο σπίτι της αυτή τη φορά. Δηλαδή, στο Wizink Center, εκεί όπου την Τετάρτη (10/5) θα καθοριστεί η πρόκριση στο Final Four. Όποιος νικήσει... πέρασε! 

Μόνο 150 φίλαθλοι της Μακάμπι θα μπουν στο γήπεδο για το Game 5 με τη Μονακό
EUROLEAGUE

10:30 - 07.05.2023

Μόνο 150 φίλαθλοι της Μακάμπι θα μπουν στο γήπεδο για το Game 5 με τη Μονακό

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε παρουσία 450 φιλάθλων της Μακάμπι στο γήπεδο Salle Gaston Medecin της Μονακό, αλλά στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς η ομάδα από το Πριγκιπάτο θα επιτρέψει την είσοδο μόνο σε 150 ισραηλινούς.

Μόνο που από την ιβηρική χερσόνησο δεν πηγάζει μεγάλη αισιοδοξία για το Game 5. Η καλή ψυχολογία μετά την... επιστροφή από το 0-2 υφίσταται. Η Ρεάλ κινδύνεψε σοβαρά να μείνει εκτός Final Four, αλλά αυτή η απειλή παραμένει. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα As (ηλεκτρονική και έντυπη) «Όλα είναι εναντίον της Ρεάλ». Με αυτόν τον τίτλο ανέλυσε την κατάσταση το έγκριτο, παραδοσιακό και φημισμένο μέσο για να εξηγήσει πως «ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε είναι τιμωρημένος από το δεύτερο παιχνίδι», όταν το... έπαιξε μποξέρ αντί για μπασκετμπολίστας. Επίσης, «ο Γκάμπριελ Ντεκ τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Άντονι Ράντολφ είναι ανέτοιμος και ο Πετρ Κορνελί δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του». 

Αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι «ο νεαρός Έλι Ντιαγέ δεν είναι σε θέση να πάρει ρόλο για έναν τέτοιο παιχνίδι, ο Έντι Ταβάρες είναι ο μόνος διαθέσιμος ψηλός». Επίσης, η «Αs» θυμίζει ότι τώρα επιστρέφει και ο Κέβιν Πάντερ για την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο ματς. Με δικό του τρίποντο στην εκπνοή, είχαν σπάσει την έδρα οι Σέρβοι, ενώ και στο δεύτερο παιχνίδι πρωταγωνίστησε αγωνιστικά πριν τσακωθεί με τον Σέρχιο Γιουλ στη φάση που άναψε τη... φωτιά. Τώρα, αφού εξέτισε την τιμωρία του (δύο αγωνιστικές) επιστρέφει και αναμένεται να ζητήσει όπως είχε υποσχεθεί από την αρχή την πρόκριση.