Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»

Μάικ Μπούντενχολτζερ και Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:39 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 09.05.2023

Τέσσερις μέρες μετά την απόλυση του Μάικ Μπουντενχόλτζερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί για τον επί πέντε χρόνια προπονητή του με ανάρτηση στα social media: «Σε ευχαριστώ για όλα» του είπε και εξήγησε πως δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

Μετά τον... σκληρό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των φετινών play offs από τους Μαϊάμι Χιτ ο Μάικ Μπουντενχόλτζερ ολοκλήρωσε τον κύκλο του στους Μιλγουόκι Μπακς. Ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια και καθοδήγησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του απολύθηκε. Δεν προκάλεσε έκπληξη η αλλαγή σελίδας, ούτε όμως και αγνωμοσύνη από τον Greek Freak. 

«Σε ευχαριστώ για αυτά τα γεμάτα νόημα πέντε χρόνια κόουτς», έγραψε ο Γιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κι αφού πέρασαν οι πρώτες ολιγοήμερες διακοπές του μετά τον αποκλεισμό και κατακάθισαν και τα έντονα συναισθήματά του. «Πετύχαμε κάτι απίστευτο και θα είμαι για πάντα ευγνώμων», κατέληξε στην ανάρτησή του συνοδεύοντάς την με μία φωτογραφία που αγκαλιάζει τον coach Bud. 

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Γιάννη: Η λίστα με τους υποψήφιους και τα δεδομένα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού
NBA

10:36 - 05.05.2023

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Γιάννη: Η λίστα με τους υποψήφιους και τα δεδομένα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού

Ο Μάικ Μπουντενχόλτζερ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Μπακς, που καταρτίζουν τη λίστα με τους στόχους τους: Νικ Νερς και Φρανκ Βόγκελ είναι δύο από τις επιλογές, ενώ οι σκέψεις επικεντρώνονται και σε ανερχόμενους όπως ο Τσαρλς Λι, ο Σαμ Κασέλ και ο Κρις Κουίν.

Ο Αντετοκούνμπο όταν εμφανίστηκε στο Μιλγουόκι, ως rookie το 2013 (πριν από 10 χρόνια δηλαδή), είχε για πρώτο του προπονητή στον «μαγικό πλανήτη»τον Τζέισον Κιντ. Αυτός του έδωσε τις πρώτες ευκαιρίες και του έδειξε εξ αρχής εμπιστοσύνη, αλλά με τον Μπουντενχόλτζερ μεταμορφώθηκε στην απόλυση... μηχανή! Πέντε χρόνια εξέλιξης, πολλές ατομικές διακρίσεις και ένα πρωτάθλημα ολοκλήρωσαν τη συνεργασία των δύο, αλλά δεν έσβησαν οι αναμνήσεις. 

Κι αφού τον αποχαιρέτησε, πλέον περιμένει να δει με ποιον θα συνεργαστεί από τη νέα σεζόν. Τα Ελάφια έχουν μία μακρά λίστα επιλογών, αλλά αναμένεται να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση των play offs και να επιλέξουν τον νέο head coach τους τον Ιούνιο.