Το... ζεϊμπέκικο του Άντονι Ντέιβις και το κάρφωμα της βραδιάς από τον Ουίγκινς (vids)

Το... ζεϊμπέκικο του Άντονι Ντέιβις και το κάρφωμα της βραδιάς από τον Ουίγκινς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:06 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 07.05.2023

Ο Μόουζες Μούντι ανέτρεψε με βρόμικο χτύπημα των Άντονι Ντέιβις, ο οποίος ναι μεν ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ στη σπουδαία νίκη των Λέικερς επί των Ουόριορς (2-1), αλλά πέρασε και δύσκολες στιγμές πριν τα πανηγύρια.

Η... διάθεση του Μόουζες Μούντι ήταν καλή. Έχει αποκτήσει ρόλο στη σειρά με τους Λέικερς, αλλά ο κόουτς Στιβ Κερ προφανώς δεν του είχε δώσει την εντολή να ρίξει κάτω τον Άντονι Ντέιβις με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε φυσικά να τον χτυπήσει ύπουλα. 

Παρόλα αυτά, πήρε μία πρωτοβουλία όχι και τόσο ευχάριστη ούτε για τον ίδιο (που δέχθηκε αντιαθλητικό φάουλ), ούτε για τον σούπερ σταρ των Λέικερς που σωριάστηκε στο παρκέ, χωρίς καλά καλά να καταλάβει τον λόγο. 

Ο 20χρονος γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του. Είχε μόλις δεχθεί μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Ντέιβις και η ομάδα του Λ.Α. ήταν έτοιμη να δημιουργήσει άριστες συνθήκες αιφνιδιασμού, όταν ο Μούντι αποφάσισε το εξής: Πεσμένος στο έδαφος μετά το μπλοκ που είχε δεχθεί, σκέφτηκε πως ένας τρόπος υπάρχει για να ανακόψει την αντίπαλη επίθεση. Ένα τάκλιν με τα χέρια. Έτσι αποφάσισε να κρατήσει το πόδι του αντιπάλου του και να τον ανατρέψει. 

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της δεύτερη περιόδου με το σκορ στο 40-37 υπέρ των Ουόριορς ακόμα και αυτό που ακολούθησε ήταν ένα καταιγιστικό ξέσπασμα των Λέικερς που εκτόξευσαν τη διαφορά. πριν τελικώς ολοκληρώσουν την μέρα τους με την εντυπωσιακή νίκη των τριάντα πόντων διαφορά

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στα μέσα της τρίτης περιόδου ο Άντονι Ντέιβις βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ως... θύμα. Ο Κέβιν Λούνεϊ πάσαρε στον Άντριου Ουίγκινς, ο οποίος βρήκε ανοιχτό διάδρομο και απογειώθηκε. Ο Ντέιβις μπήκε μπροστά του να τον εμποδίσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δεχθεί ένα κάρφωμα στο πρόσωπό του. 

Ο Ουίγκινς το πανηγύρισε δεόντως, αλλά αμέσως κατάλαβε ότι οι Λέικερς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πως δεν ήταν διατεθειμένοι να τον χάσουν. Το μόνο που κατάφερε ο Καναδός φόργουορντ ήταν να μειώσει στιγμιαία σε 71-57 και από εκεί και πέρα το Γκόλντεν Στέιτ εξαφανίστηκε. Όχι όμως και ο Ντέιβις, ο οποίος τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 4 τάπες σε 33 λεπτά συμμετοχής.