Στην Πολωνία ο Άρης για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του

Βασίλης Τολιόπουλος

i

© Intime

Στην Πολωνία ο Άρης για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του

Sportal newsroom 08:29 - 25.10.2023

Ο Άρης αντιμετωπίσει στην Σλασκ Βρότσλαβ (21:00) στην Πολωνία, έχοντας σαν στόχο τη δεύτερη νίκη του στη φάση των ομίλων του Eurocup.

Η επικράτηση απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ του έδωσε ώθηση και ο Άρης θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και απέναντι στην Σλασκ, για την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Οι «κίτρινοι» μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη και θέλουν να κρατήσουν αυτό το μομέντουμ ενόψει συνέχειας.

Οι «κίτρινοι» αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης, με προορισμό το Μόναχο και κατόπιν ταξίδεψαν στην Πολωνία για την αναμέτρηση. Χωρίς τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, αλλά με τον Κρις Μπάνκστον στην σύνθεσή του, με τον Αμερικανό σέντερ να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα.

O Γιάννης Καστρίτης, μιλώντας για την αναμέτρηση, αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα, ωστόσο έδωσε σύνθημα νίκης. «Έχουμε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι μπροστά μας, κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, με μεγάλα κορμιά, τη Σλασκ, η οποία πάντα συναγωνίζεται σκληρά τον αντίπαλο. Από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα ριμπάουντ, καθώς η πολωνική ομάδα κυνηγά πολύ την κυριαρχία στον συγκεκριμένο τομέα. Την ίδια στιγμή, πρέπει να είμαστε έξυπνοι και αποφασιστικοί στην επίθεση, κάτι που θα αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα του παιχνιδιού».

Γιάννης Καστρίτης ©Intime

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σίλβιο Ντε Σόουζα, με τον Ανγκολέζο σέντερ του Άρη να δίνει τον τόνο για το πώς η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει σε ακόμα μια νίκη την φετινή σεζόν. «Μετά από τρεις ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, έχουμε τρεις διαδοχικές νίκες που μας δίνουν ψυχολογική ώθηση. Για να συνεχίσουμε αυτό το σερί πρέπει να νικήσουμε μία πολύ καλή ομάδα που έχουμε μπροστά μας, τη Σλασκ.

Ο αντίπαλός μας θα «διψάει» για την πρώτη του νίκη το EuroCup, οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Το EuroCup είναι μία διοργάνωση που έχει ομάδες με μεγάλη ποιότητα και υπάρχει ανταγωνισμός. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, προκειμένου να πάρεις τις νίκες που χρειάζεσαι».