Basket League: Ντέρμπι «δικεφάλων» και εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα
i

Χωρίς τον Βεζένκοφ ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στην Καρδίτσα / © Intime

Basket League: Ντέρμπι «δικεφάλων» και εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα

Sportal newsroom 08:54 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 27.12.2022

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα (27/12) η 10η αγωνιστική της Basket League που θα είναι και η τελευταία του 2022.

Να επιστρέψουν στις νίκες θα επιδιώξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αγωνίζονται μεταξύ τους για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το 125ο μεταξύ των δύο Δικεφάλων από καταβολής Α’ Εθνικής. Η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα τόσο συνολικά όσο και στα παιχνίδια της Αθήνας. Ως γηπεδούχος νίκησε στα πέντε τελευταία παιχνίδια τον ΠΑΟΚ mateco, στα τρία από τα οποία η διαφορά ήταν 13 μέχρι 20 πόντων. Οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις στην Αθήνα, ήταν πιο «κλειστές» αφού κρίθηκαν υπέρ της «Ένωσης» με διαφορές έξι (87-81 στον 3ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2021) και πέντε πόντων (72-67 στην περσινή σεζόν).

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ mateco ήταν για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2018 όταν μάλιστα είχε νικήσει δύο φορές στην Αθήνα. Είχε επικρατήσει με 81-72 για την κανονική περίοδο και 93-88 για τα πλέι οφ.

Σημαντικά προβλήματα έχει ο ΠΑΟΚ αφού ο κόουτς Λυκογιάννης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Nate Renfro και Γιώργο Καμπερίδη, αλλά και τον τιμωρημένο Νίκο Τσιακμά.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν έχει προβλήματα, πέραν του Μαυροειδή που είναι εδώ και καιρό τραυματίας και θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ πάνοπλη, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της. Ο αγώνας ξεκινάει στις 19.15 και α έχει ζωντανήμετάδοση από την ΕΡΤ 3.

Χωρίς Βεζένκοφ στην Καρδίτσα ο Ολυμπιακός

Έχοντας μια μόνο απουσία, αυτή του Τζέιμς Μπέιτμον, η Καρδίτσα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 15.15 (ΕΡΤ3). Οι γηπεδούχοι ζουν και αναπνέουν για τέτοια παιχνίδια, αφού η παρουσία τους στην Basket League αποτελεί για τους κατοίκους της μεγάλο γεγονός και σήμερα το μεσημέρι όλοι οι φίλοι του μπάσκετ θα βρίσκονται στο κλειστό προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την Καρδίτσα χωρίς τους Βεζένκοφ και Κάνααν. Ο Βεζένκοφ ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στον δεξιό προσαγωγό, χωρίς να υπάρχει στοιχείο θλάσης, ενώ ο Αμερικάνος δεν είναι δηλωμένος για τα παιχνίδια της Basket League, αφού επέστρεψε στη λίστα ο Μπλακ.