O Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, το Περιστέρι φιλοξενεί τον Κολοσσό και με νίκη «κλειδώνει» την τετράδα

Μπολομπόι, Ρένφρο, Βεζένκοφ, Φράνκε

i

© Intime

O Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, το Περιστέρι φιλοξενεί τον Κολοσσό και με νίκη «κλειδώνει» την τετράδα

Γιώργος Γαβριλάκης 10:22 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 26.03.2023

Μετά την ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν ο Ολυμπιακός δεν θέλει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (26/3, 19:15) μόνο για να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα, αλλά για να βελτιώσει την ψυχολογία του. Το Περιστέρι αντιμετωπίζει τον Κολοσσό (15:45) και ζητά νίκη τετράδας, ενώ το ντέρμπι της παραμονής της Καρδίτσας με το Λαύριο (17:00) ολοκληρώνει το... μενού.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Ολυμπιακός δεν κάθεται απλώς μοναχός του, αλλά έχει και απόσταση... χιλιομέτρων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετά από τη νέα τους ήττα στο πρωτάθλημα -το Σάββατο από την ΑΕΚ- το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να χάσουν και τη δεύτερη θέση. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό το ενδεχόμενο, μαθηματικά (ακόμα) υφίσταστε! 

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το κίνητρο επιστροφής στις νίκες, αφού προέρχονται από ήττα από την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και σήμερα (Κυριακή 26/3, 19:15) αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος η βαθμολογική θέση της ομάδας του Πειραιά δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά η διατήρηση του αήττητου είναι ένας καλός ψυχολογικός στόχος εν όψει της συνέχειας. 

Για τον ΠΑΟΚ, που στις 13 Μαρτίου είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη τον Παναθηναϊκό, το ματς στην έδρα του Ολυμπιακού αποτελεί μία... πρόκληση. Με ελευθερία κινήσεων και χωρίς πίεση θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν. Στις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, δηλαδή αυτής και των άλλων δύο που ακολουθούν, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ακόμα και θέση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο ΠΑΟΚ με ρεκόρ 11-8 βρίσκονται στην πέμπτη θέση με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να είναι από πάνω με μία ήττα λιγότερη. 

Εκεί ψηλά θέλουν να διατηρηθούν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, που τα έχουν πάει εξαιρετικά φέτος, αλλά δεν θα... ησυχάσουν αν δεν ολοκληρώσουν την πορεία τους ως μέλη της πρώτης τετράδας. Την Κυριακή το μεσημέρι (26/3, 15:45) λοιπόν, θέλουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς αυτή την επιτυχία. Φιλοξενούν τον ανταγωνιστικό Κολοσσό, που με τη σειρά του αν και έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στα play off επιθυμεί αν αποφύγει την όγδοη θέσει που θα ρίξει τους Ροδίτες πάνω στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των play offs. 

Στο τρίτο και τελευταίο (αλλά χρονικά ενδιάμεσο) ματς της αγωνιστικής, η Καρδίτσα αντιμετωπίζει το Λαύριο σε μία από τις τελευταίες μάχες που θα δοθούν για την παραμονή στην κατηγορία. Η Καρδίτσα είναι τελευταία στην κατάταξη με ρεκόρ 4-14 και έναν αγώνα λιγότερο από τον Ιωνικό (4-15), την ίδια στιγμή που το Λαύριο με 5-14 βρίσκεται μισό βήμα μπροστά. Ο νικητής θα πάρει προβάδισμα, αλλά η αγωνία θα συνεχιστεί -κατά πως φαίνεται- μέχρι την τελευταία μέρα. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής (26/3)
15:45 / Περιστέρι - Κολοσσός (ΕΡΤ 3)
17:00 / Καρδίτσα - Λαύριο (ΕΡΤ Sports1)
19:15 / Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ 3)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (25/3)
Απόλλων Πατρών - Προμηθέας: 68-57
Άρης - Ιωνικός Νικαίας: 103-64
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 77-73

Βαθμολογία