Στους Αγίους Τόπους η ΑΕΚ για το «διπλό» κόντρα στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο πρώτο ματς των προημιτελικών

Στους Αγίους Τόπους η ΑΕΚ για το «διπλό» κόντρα στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο πρώτο ματς των προημιτελικών

Sportal newsroom 09:05 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 04.04.2023

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Τρίτη (4/4, 21:00) στο Ισραήλ τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς που κρίνεται στις δύο νίκες και οδηγεί στο Final Four του Basketball Champions League - Μάλαγα και Μούρθια το... άλλο ζευγάρι, την Τετάρτη (5/4) παίζουν Βόννη-Στρασβούργο και Τενερίφη-Μανρέσα.

Η ώρα του πρώτου προημιτελικού έφθασε! Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (4/4, 21:00, Cosmote Sports 4) την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ σε μία σειρά που οδηγεί στο Final Four του Basketball Champions League

Ο κόουτς Ηλίας Καντζούρης και οι παίκτες του βρίσκονται από τη Δευτέρα στους Αγίου Τόπους, μαζί με τον πρόεδρος της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλο και περίπου 100 οπαδούς τους, καθώς την πτήση τσάρτερ της Ένωσης ακολούθησαν και φίλαθλοι. 

Η αποστολή είναι δύσκολη για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά όπως είπε και ο προπονητής τους «πρέπει να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας». Θα προσπαθήσουν να το κάνουν χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνις Στρέλιεκς, ο οποίος έχει ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν του λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα

Ο πρόεδρος της Μούρθια αποκαλύπτει ότι η FIBA «τα έχει βρει με τη Μάλαγα για το Final Four του BCL»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

13:36 - 29.03.2023

Ο πρόεδρος της Μούρθια αποκαλύπτει ότι η FIBA «τα έχει βρει με τη Μάλαγα για το Final Four του BCL»

Το... αφεντικό της Μούρθια, Αλεχάντρο Γκόμεθ, θεωρεί πως η FIBA έχει επιλέξει ήδη τη Μάλαγα και σε περίπτωση που προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League αυτή θα είναι η διοργανώτρια της τελικής φάσης. Η ομάδα του όμως, την αντιμετωπίζει στα ημιτελικά και «θέλουμε να χαλάσουμε τα σχέδια της Ομοσπονδίας».

Οσον αφορά στη Χάποελ που έχει το πλεονέκτημα έδρας, θα εμφανιστεί στο παιχνίδι προερχόμενη από εντός έδρας ήττα, από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 88-74, παρόλα αυτά oiΜπράντον Μπράουν, Σπίντι Σμιθ και Ζακ Χάνκινς συνθέτουν ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό σύνολο. 

Η σειρά μετά από το πρώτο ματς μεταφέρεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για το δεύτερο παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για τις 12 Απριλίου. 

Στους άλλους προημιτελικούς της διοργάνωσης την Τρίτη (4/4, 21:30) η Μάλαγα αντιμετωπίζει στο ισπανικό ντέρμπι της Μούρθια, ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια μπαίνουν στο πρόγραμμα μία μέρα αργότερα με έναν δεύτερο ιβηρικό... εμφύλιο (Τενερίφη-Μανρέσα) και την κόντρα της γερμανικής Βόννης με το γαλλικό Στρασβούργο.  

Το πρόγραμμα της Τρίτης (4/4)
21:00 / Χαποέλ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ (Cosmote Sports 4HD)
21:30 / Ουνικάχα Μάλαγα - Μούρθια (Cosmote Sports 4HD) 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (5/4)
21:00 / Βόννη - Στρασβούργο
21:30 / Τενερίφη - Μανρέσα