Η δικαστική μάχη του Βιλντόζα με την Μπασκόνια ορίστηκε για τις 27 Οκτωβρίου

Λούκα Βιλντόζα

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

Η δικαστική μάχη του Βιλντόζα με την Μπασκόνια ορίστηκε για τις 27 Οκτωβρίου

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 07.07.2023

Ο Μπασκόνια έκανε μήνυση στον Λούκα Βιλντόζα για αθέτηση συμβολαίου και η υπόθεση του Αργεντίνου γκαρντ του Παναθηναϊκού με την πρώην ομάδα του θα εκδικαστεί στη Βιτόρια στις 27 Οκτωβρίου του 2023.

Ένας όρος στο συμβόλαιό του με τη Μπασκόνια, που σύμφωνα με τον ισπανικό σύλλογο ήταν ξεκάθαρος, υπογραμμισμένος και είχαν γνώση όλοι περί αυτού, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα ανάμεσα στον Λούκα Βιλντόζα του Παναθηναϊκού, την πρώην ομάδα του, αλλά και την τέως. Δηλαδή τον Ερυθρό Αστέρα

Όταν ο Αργεντίνος γκαρντ έφυγε από τη Μπασκόνια για να πάει στο ΝΒΑ (το 2021) για να δοκιμάσει την τύχη του, υπήρχε όρος στο ευρωπαϊκό του συμβόλαιο πως όταν επιστρέψει στην ήπειρο τα δικαιώματά του θα ανήκουν και πάλι στην ομάδα από την οποία αποχώρησε. Οπότε, αυτό σημαίνει ότι όταν μεταφερόταν ξανά στην Ευρώπη να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα (όπως και έκανε) θα έπρεπε οι Βάσκοι να πληρωθούν αναλόγως. 

Ο Ερυθρός Αστέρας, πέρσι απέκτησε τον Βιλντόζα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλήρωσε την Μπασκόνια τα λεφτά που αξίωνε βάσει αρχικής συμφωνίας. Έτσι λοιπόν, η ιστορία του νυν σταρ του Παναθηναϊκού, θα φθάσει μέχρι τα δικαστήρια, αφού ο σύλλογος από τη χώρα τον Βάσκων του κατέθεσε μήνυση για αθέτηση συμβολαίου. 

O Ερντέμ Τσαν αναλύει τον Τζέριαν Γκραντ στο Sportal: «Είναι παίκτης Euroleague, δεν τα παρατάει ποτέ»
EUROLEAGUE

09:00 - 07.07.2023

O Ερντέμ Τσαν αναλύει τον Τζέριαν Γκραντ στο Sportal: «Είναι παίκτης Euroleague, δεν τα παρατάει ποτέ»

Ο Τζέριαν Γκραντ θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν και το Sportal έδωσε τον λόγο στον Ερντέμ Τσαν, ο οποίος ανέλυσε το προφίλ του Αμερικανού γκαρντ.

Μάλιστα, ορίστηκε και δικάσιμος, η 27η Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν επηρεάζει σε κανέναν βαθμό την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Το πολύ πολύ, αν κριθεί ένοχος, να χρειαστεί να πληρώσει ένα ποσό στην Μπασκόνια και η ιστορία να ολοκληρωθεί εκεί. 

Στο μεταξύ, ο κόουτς των «πρασίνων» Εργκίν Αταμάν έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του στον Βιλντόζα, αλλά ο Αργεντίνος δεν θα είναι το μοναδικό επίκεντρο της περιφέρειας. Ήδη, έχει προστεθεί στα γκαρντ ένας ταλαντούχος Έλληνας, ο Δημήτρης Μωραϊτης, ενώ ο Τζέριαν Γκαρντ δίνει κι έξτρα επιλογές, ενώ αναμένεται και μία ακόμα μεταγραφή στις συγκεκριμένες θέσεις για τον ρόλο του βασικού «εκτελεστή».