Ο Τεόντοσιτς οδήγησε τη Βίρτους σε δύσκολη νίκη επί της Μπασκόνια

Μίλος Τεόντοσιτς

i

Euroleague

Ο Τεόντοσιτς οδήγησε τη Βίρτους σε δύσκολη νίκη επί της Μπασκόνια

Sportal newsroom 23:44 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 25.02.2023

Με σούπερ Τεόντοσιτς η Βίρτους Μπολόνια δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της Μπασκόνια, την οποία νίκησε με σκορ 88-83.

Η Μπασκόνια έδειξε διάθεση να βάλει στα σχοινιά τη Βίρτους, όμως η ομάδα του Σκαριόλο δεν... μάσησε και μετά το μέτριο πρώτο της δεκάλεπτο υπέταξε τους Βάσκους κι έφτασε στην 12η φετινή της νίκη στην Euroleague.

Με τον Μπελινέλι να είναι απολαυστικός και τον Σενγκέλια ήρεμη δύναμη, η ιταλική ομάδα δυσκολεύτηκε, όμως τελικά έκαμψε την αντίσταση των φιλοξενούμενων και τους έβαλε φρένο στην πορεία τους για την κορυφή. Πρωτεργάτης πάντως της νίκης για μια ακόμα φορά ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Κοντά στο σκορ βρίσκονταν Ιταλοί και Ισπανοί από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Στο 2ο λεπτό η Βίρτους προηγούταν 9-0, όμως η Μπασκόνια έδειξε αντίδραση γρήγορα και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (16-19).

Η δεύτερη περίοδος ωστόσο είχε άλλο σενάριο. Οι παίκτες του Σκαριόλο έδειξαν τη μαχητικότητά τους και παίζοντας ψυχωμένα πήραν αυτοί το κεφάλι στο σκορ. Ο Τεόντοσιτς έδινε τον ρυθμό, ο Μπελινέλι και ο Σενγκέλια συνέχισαν να κάνουν τα δικά τους και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πριν το ημίχρονο, ενώ έκλεισαν το β' δεκάλεπτο στο + (44-41).

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι παίκτες του Σκαριόλο στο γ' δεκάλεπτο, όταν έσφιξαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα της Βιτόρια. Το 68-62 έδινε μικρό προβάδισμα στη Βίρτους πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου, όμως αυτό καθόλου δεν πτόησε τους νικητές, αφού κατάφεραν να αποκρούσουν την αντεπίθεση της Μπασκόνια και να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 88-83.

MVP: Μίλος Τεόντοσιτς

Ο Σέρβος γκαρντ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απολαυστικός και κατάφερε να οργανώσει την ομάδα του μαεστρικά, ενώ με τους 17 του πόντους δημιούργησε και πρόβλημα στην άμυνα των Βάσκων.

Δεκάλεπτα: 16-19, 44-41, 68-62, 88-83

Βίρτους (Σκαριόλο): Μπελινέλι 15, Παγιόλα 3, Μπακό 4, Τζαϊτέ 5, Λούντμπεργκ 6, Σενγκέλια 12, Χάκετ 9, Οτζελέγιε 5, Τεόντοσιτς 17, Αμπάς 10. 

Μπασκόνια (Πενιαρόγια): Χάουαρντ 10, Χάιντεγκερ, Ραϊέστε, Μαρίνκοβιτς 4, Ντίεθ 3, Τόμπσον 15, Ίνοκ, Κοστέλο 7, Γκεντράιτις 25, Χομς 15, Κούριτς.

Tags: