«Ποδαρικό» στις νίκες για την Εφές, συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις η Βιλερμπάν

Εφές - Βιλερμπάν

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

«Ποδαρικό» στις νίκες για την Εφές, συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις η Βιλερμπάν

Νίκος Καλαμπάκας 22:27 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:47 - 17.10.2023

Την πρώτη νίκη στη φετινή Euroleague έκανε η Αναντόλου Εφές που επιβλήθηκε της Βιλερμπάν στην Τουρκία με σκορ 89-84, αφήνοντας τη Βιλερμπάν με τρεις ήττες στη φετινή διοργάνωση.

Έσπασε το ρόδι η Εφές, η οποία έπειτα από δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ήρθε η ώρα να γευθεί και τη χαρά της νίκης. Οι παίκτες του τσαν είχαν επιθετικό πλουραλισμό και δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στη Βιλερμπάν η οποία έμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει σε δύο μέρες, πάλι στην Πόλη αλλά αυτή τη φορά κόντρα στη Φενέρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένη ήταν η πρώτη περίοδος για τις δύο ομάδες. Η Εφές βασίστηκε στον επιθετικό οίστρο του Λάρκιν, ενώ ο Ζίζιτς έδινε βοήθειες στο σκοράρισμα, ενώ στον αντίποδα οι Γάλλοι ευτύχησαν να έχουν τους Λι, Ντε Κολό και Λοβέρν σε καλό βράδυ. Στο 10' το ταμπλό έγραφε 24-24 και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα είναι συναρπαστικό.

Η 2η περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους πιο αποφασισμένους. Η Εφές έπαιξε πιο σκληρά στην άμυνα και αυτό είχε αντίκτυπο. Η ομάδα του Τσαν κατάφερε να πάρει διαφορά 8 πόντων στο ημίχρονο (43-35) και πλέον είχε εκείνη τα ηνία του αγώνα.

Η Βιλερμπάν βλέποντας τους αντιπάλους της να πιέζουν πολύ παρέδωσε τα όπλα και στην 3η περίοδο η κατάσταση ξέφυγε. Η διαφορά πέρασε τους 20 πόντους στο 26 (63-42) και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας είχε πάρει τον δρόμο του... Οι Γάλλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ξανά, όμως η Εφές έδειξε χαρακτήρα και όταν η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό, ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο και στο 30' το σκορ ήταν 70-56.

Η τελευταία περίοδος δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις. Η Βιλερμπάν προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, όμως η Εφές ήταν υποψιασμένη και δεν της επέτρεψε να πιστέψει στη νίκη. Το τελικό 89-84 διαμορφώθηκε στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί...

MVP: Σέιν Λάρκιν

Ο γκαρντ της Εφές έκανε σπουδαίο ματς και ήταν ο κύριος παράγοντας της νίκης. Σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το κλειδί του αγώνα

Η ευστοχία της Εφές και το γεγονός ότι πέντε παίκτες του Τσαν ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων. Αντίθετα, η Βιλερμπάν είδε τον Ντε Κολό να προσπαθεί μόνος του.

Επόμενη αγωνιστική:

Η Εφές θα υποδεχθεί τη Βαλένθια, ενώ η Βιλερμπάν θα παραμείνει στην Τουρκία για να αγωνιστεί στην έδρα της Φενέρ.

Διαιτητές

Πέρεθ, Πέτεκ, Κονσταντίνοφς

Δεκάλεπτα: 24-24, 43-35, 70-56, 89-84