Έγινε πόστερ ο Γουεμπανιαμά από τον Μπάλβιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:03 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 24.02.2023

Ο Όντρει Μπάλβιν δεν... μάσησε μπροστά στον γίγαντα Βικτόρ Γουεμπανιαμά και πρόσφερε μία πολύ θεαματική φάση στον αγώνα της εθνικής Γαλλίας με την Τσεχία.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά ύψους 2,19 μέτρα, έπεσε θύμα του Όντρει Μπάλβιν, ο οποίος έκανε ένα απίστευτο κάρφωμα πόστερ. Ο 19χρονος Γάλλος είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ για το Παγκόσμιο μπάσκετ και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά αυτή τη φορά... εκτέθηκε από τον βετεράνο σέντερ της Τσεχίας. Ο Μπάλβιν ένα απίθανο κάρφωμα μπροστά στη μούρη του νεαρού Γάλλου σταρ, στο στιγμιότυπο που σημάδεψε τον αγώνα.

Ο Μπάλβιν της ουκρανικής Προμετέι πήρε την μπάλα στο ποστ και χωρίς να το σκεφτεί γύρισε και κάρφωσε στα μούτρα του Γουεμπανιαμά  ξεσηκώνοντας τον πάγκο της Τσεχίας. Μίλησε η εμπειρία του σε αυτήν την φάση, δείχνοντας στον Γουεμπανιαμά ότι έχει ακόμα πολλά πράγματα να μάθει, ειδικά στο πως τοποθετεί το κορμί του και πως διαχειρίζεται την άμυνά του. 

Ο αγώνας ανήκε στο πρόγραμμα για τα παράθυρα της FIBA, από την μία η Τσεχία δεν έχει μαθηματικές ελπίδες καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-8. Η Γαλλία από την πλευρά της βρίσκεται στην πρώτη θέση ισοβαθμώντας με την Λιθουανία με ρεκόρ 9-2.  Η Γαλλία έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της δεν έχει τίποτα να χάσει και μπορεί να δοκιμάζει δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά.   

Ο Γουεμπανιαμά, ο οποίος θα είναι το No 1 στο επόμενο Draft του NBA και συνάμα το Next Big Thing του παγκόσμιου μπάσκετ. Αυτή τη χρονική στιγμή αγωνίζεται με τη Μπουλόν-Λεβαλουά, γνωστή ως Μετροπολιτάν 92.