Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Χρήστος Τσάλτας 17:22 - 06.09.2023

Ο Καναδάς έριξε στο καναβάτσο την Σλοβενία, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αποστολή στη Μανίλα

Χρυσή σελίδα για το μπάσκετ του Καναδά. Έπειτα από έναν προημιτελικό-θρίλερ κόντρα στη Σλοβενία, η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να πάρει την πρόκριση για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία του Σβέτισλαβ Πέσιτς, με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Για τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και την παρέα του η βραδιά είναι ιστορική, καθώς η Σλοβενία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι όλα αυτά στις προηγούμενες 14 παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι Καναδοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν πάνω από την έκτη θέσ, την οποία είχαν πάρει το 1978. Πλέον για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία τους.

Σε ένα ρόστερ γεμάτο... λάμψη ΝΒΑ και παίκτες όπως ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο Λου Ντορτ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ, οι Καναδοί ταξίδεψαν στην Ασία με στόχο να διαπρέψουν και ήδη έχουν φτάσει πολύ κοντά στο μεγάλο στόχο τους, που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: