Εμπίντ και Χάρντεν έκαναν… πάρτι στο Madison, ο Ντόντσιτς νίκησε τον ΛεΜπρον (vids)

Εμπίντ και Χάρντεν έκαναν… πάρτι στο Madison, ο Ντόντσιτς νίκησε τον ΛεΜπρον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:00 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 26.12.2022

Οι Σίξερς νίκησαν στη Νέα Υόρκη και συνεχίζουν το σερί τους λίγο πριν επιστρέψει στην παρέα και ο Ταϊρίς Μάξεϊ - Στο Ντάλας τη μέρα που τιμήθηκε ο Νοβίτζκι ο Λούκα Ντόντσιτς πόνεσε τους Λέικερς, εκεί που παλεύει μόνος πλέον ο ΛεΜπρον.

Στη Νέα Υόρκη οι Σίξερς πήγαν έχοντας επτά συνεχόμενες νίκες και όταν έφυγαν από εκεί είχαν οκτώ. 

Γιόρτασαν στο Madison Square Garden τα Χριστούγεννα με τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Τζέιμς Χάρντεν να δημιουργούν μία γιορτινή στο παρκέ ατμόσφαιρα για τους φιλοξενούμενους. 

Οι Νικς ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ο Τζούλιους Ραντλ είχε 35 πόντους και τρεις συμπαίκτες του τελείωσαν τον αγώνα με double double (Μπράνσον, Μίτσελ Ρόμπινσον και Μπάρετ), αλλά η Φιλαδέλφεια, που έπαιξε ένα από τα τελευταια της ματς πριν επιστρέψει και ο Ταϊρίς Μάξεϊ, βρήκε τον τρόπο της να τα καταφέρει. 

Ο Εμπίντ είχε 35 πόντους και συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο το NBA (με 33,0 πόντους, ακολουθεί ο Ντόντσιτς με 32,8) και ο Τζέιμς Χάρντεν λίγες ώρες μετά το triple double του απέναντι στους Κλίπερς (με 21 ασίστ), αυτή τη φορά είχε 29 πόντους και 13 τελικές πάσες.

Γιορτή στο Ντάλας με Νοβίτζκι και μετά με Ντόντσιτς

Αφού πρώτα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ντιρκ Νοβίτζκι έξω από το γήπεδο των Ντάλας Μάβερικς μέσα σε αυτό -λίγη ώρα αργότερα- έπαιξε ο Λούκα Ντόντσιτς και άφησε… αγάλματα τους Λέικερς. 

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς παλεύει μόνος του πλέον, αφού ο Αντονι Ντέιβις όχι απλώς είναι εκτός με τραυματισμό, αλλά αποτελεί μυστήριο ακόμα το πότε θα παίξει ξανά. Δεν μπόρεσε να τα βάλει με όλους τους Καουμπόηδες, που στην τρίτη περίοδο έβαλαν 51 πόντους και εξαφανίστηκαν μέχρι το τελικό 124-115. 

Ο Ντόντσιτς είχε 32 πόντους (9 ριμπάουντ και 9 ασίστ), ο Κρίστιαν Γουντ, ο οποίος έχει πάρει θέση στην πρώτη πεντάδα των Τεξανών πλέον, είχε 30 πόντους και γεμάτη στατιστική (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ) και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ σταμάτησε στους 26 με 6/14 τρίποντα. 

Απέναντί τους ο ΛεΜπρον με τους 38 πόντους, την ώρα που ο δεύτερος σκόρερ των Λέικερς ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 17 πόντους και 7/16 σουτ.

Οι Ουόριορς θύμισαν... πρωταθλητές

Χωρίς τον Στέφεν Κάρι, ο οποίος πονάει ακόμα στον ώμο, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έμοιασαν και πάλι με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Τζόρνταν Πουλ με 32 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον με 24, αν και άστοχοι από το τρίποντο (είχαν μαζί 6/22), οδήγησαν τους Πολεμιστές σε εύκολη νίκη επί των Μέμφις Γκρίζλις: 123-109. 

Ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο έκανε πολύ καλό ματς ως μέλος της πρώτης πεντάδας (τώρα που λείπει ο Κάρι) με 19 πόντους και 5/9 τρίποντα, ενώ ο Ντέιμοντ Γκριν είχε double double με 13 ριμπάουντ, άλλες τόσες ασίστ και 3 πόντους. 

Για το Μέμφις, ο Τζα Μοράντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (36 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), αλλά δεν βρέθηκε κανένας να τον στηρίξει. Ο Ντέσμον Μπέιν, ο οποίος έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, δεν έχει βρει ρυθμό. Είχε 9 πόντους με 0/7 τρίποντα.

Τα αποτελέσματα από το βράδυ των Χριστουγέννων 
Νιού Γιορκ Νικς - Φιλαδέλφεια Σίξερς: 112-119 
Ντάλας Μάβερικς - Λ.Α. Λέικερς: 124-115 
Μπόστον Σέλτικς - Μιλγουόκι Μπακς: 139-118 
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Μέμφις Γκρίζλις: 123-109
Ντένβερ Νάγκετς - Φοίνιξ Σανς: 128-125 (113-113)