Ένσταση από το Λαύριο και ζητά την επανάληψη του αγώνα με το Μαρούσι!

Μάρκους Θόρντον

Ένσταση από το Λαύριο και ζητά την επανάληψη του αγώνα με το Μαρούσι!

Χρήστος Τσάλτας 23:35 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 13.11.2023

«Γεμάτο» είναι το τρίτο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο και το Μαρούσι, με την ομάδα της Λαυρεωτικής να καταθέτει ένσταση, ζητώντας παράλληλα την επανάληψη του αγώνα.

Το Λαύριο γνώρισε εντός έδρας ήττα απέναντι στο Μαρούσι, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στο κλειστό της Λαυρεωτικής. Το Μαρούσι έφυγε με το «διπλό», επικρατώντας με 93-88, ωστόσο οι γηπεδούχοι φωνάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, το Λαύριο κατέθεσε ένσταση με το πέρας της αναμέτρησης. Αιτία της κίνησης αυτής ήταν πως στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου χρεώθηκε αδίκως με τέταρτο φάουλ ο αθλητής Μάρκους Θόρντον αντί το φάουλ να χρεωθεί στον Τζέρικολ Χέλεμς.

Η απόφαση της ομάδας της Νότιας Αττικής για την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της 6ης αγωνιστικής πάρθηκε έπειτα από την εξέταση του βίντεο του αγώνα και παρά το γεγονός πως στο τέλος της τρίτης περιόδου οι ιθύνοντες την ομάδα έκαναν παράπονα στους διαιτητές για την απόφασή τους να χρεώσουν με τέταρτο φάουλ τον Θόρντον, αντί το φάουλ να χρεωθεί στον Χέλεμς.

Τώρα μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης και εάν θα γίνει δεκτή η ένσταση του Λαυρίου. Με το πέρας της αναμέτρησης, ωστόσο, ο Κώστας Μέξας σε δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα του ηττήθηκε δίκαια το βράδυ της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε γιατί δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήμασταν χαλαροί στην ατομική άμυνα, στράβωσε το παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη αχρείαστα και το Μαρούσι κέρδισε δίκαια. Δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Νομίζαμε ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο, δεν δείξαμε καλή εικόνα και χάσαμε δίκαια. Δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Δεν ήμασταν καλοί αμυντικά. Όπως κερδίζαμε έτσι έπρεπε να συνεχίσουμε», ήταν τα λόγια του.