Ένταση πριν το τζάμπολ στο Ιωνικός - ΑΕΚ: Οι διαιτητές ήθελαν να κατέβει πανό για τα Τέμπη! (vids)

Ένταση πριν το τζάμπολ στο Ιωνικός - ΑΕΚ: Οι διαιτητές ήθελαν να κατέβει πανό για τα Τέμπη! (vids)

Sportal newsroom 17:44 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 04.03.2023

Το Ιωνικός - ΑΕΚ ξεκίνησε με περίπου 15' καθυστέρηση, λόγω ενός πανό που αναφερόταν στην τραγωδία των Τεμπών.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το Ιωνικός - ΑΕΚ, καθώς ένα πανό που αναφερόταν στα Τέμπη ανάγκασε τους διαιτητές να καθυστερήσουν για λίγο το τζάμπολ της αναμέτρησης. 

Στο πανό, το οποίο αναρτήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ιωνικού, χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα σχετικά με τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος και το ποιους βαραίνουν αυτές.

Το βίντεο με την αναταραχή πριν από το Ιωνικός  - ΑΕΚ: 

Αρχικά, το πανό φάνηκε να κατεβαίνει, όμως μετά από λίγο έκανε την επανεμφάνισή του στις εξέδρες, με τους διαιτητές να τονίζουν πως, εάν δεν εξαφανιστεί, τότε θα κλείσουν το φύλο αγώνα. Μάλιστα πήγαν στα αποδυτήρια αφότου έκαναν την εν λόγω ενημέρωση, όμως μετά από λίγα λεπτά επέστρεψαν. 

Στο ενδιάμεσο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο αρχηγός του Ιωνικού, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, πήγε προς το μέρος των οργανωμένων και φάνηκε να τους λέει κάτι, το οποίο όμως, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει γνωστό. 

Παρόλα αυτά, μετά από λίγα λεπτά, το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά, με το πανό αναρτημένο στις εξέδρες του κλειστού του Πλάτωνα.

Το βίντεο με την ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε πριν από το τζάμπολ του Ιωνικός Νικαίας - ΑΕΚ: 

Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών χάθηκαν 57 αθώες ψυχές, επί το πλείστον νεαροί φοιτητές που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη, με την κοινή γνώμη, όπως είναι λογικό, να «βράζει» και να ζητά δικαιοσύνη για την ασύλληπτη τραγωδία. 

Θυμίζουμε πως σε όλα τα παιχνίδια της Basket League, αλλά και των Εθνικών κατηγοριών, δεν θα παιχτεί μουσική, δεν θα υπάρξουν εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, οι ομάδες θα παίξουν με πένθος και, όπως έγινε και στα πρώτα ματς, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τα τζάμπολ. 

Το βίντεο με την ενός λεπτού σιγή πριν από το παιχνίδι του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο οι Πατρινοί πήραν άνετα την εντός έδρας νίκη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά με το επιβλητικό +21, καθώς επικράτησαν με 90-69: