Επίσημα παρελθόν από την Ρέτζιο Εμίλια ο Σάκοτα (pic)

Επίσημα παρελθόν από την Ρέτζιο Εμίλια ο Σάκοτα (pic)

Χρήστος Τσάλτας 15:45 - 17.06.2023

Ρέτζιο Εμίλια και Ντράγκαν Σάκοτα χάραξαν χωριστούς δρόμους, με την ιταλική ομάδα να ευχαριστεί τον πολύπειρο προπονητή για την προσφορά του.

Μετακόμισε στην Ιταλία στα μέσα της σεζόν και βοήθησε την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Ντράγκαν Σάκοτα κατάφερε συνέβαλε στην παραμονή της Ρέτζιο Εμίλια στην πρώτη κατηγορία, καθώς με την εμπειρία του σε τέτοιες καταστάσεις συνέβαλε ώστε η ιταλική ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια.

Οι «κόκκινοι» ετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν, στην οποία θα έχουν νέο προπονητή. Κι αυτό γιατί ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον Ντράγκαν Σάκοτα, έπειτα από τους τελευταίους μήνες συνύπαρξης. O «Σάλε» κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του, με την ιταλική ομάδα να αναγνωρίζει την συμβολή του στην επίτευξη του στόχου, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος προπονητής, μια μεγάλη παρέα. Ευχαριστούμε Ντράγκαν, θα είσαι πάντα στην ιστορία μας», ήταν το μήνυμα της ιταλικής ομάδας, που ετοιμάζεται για τη διάδοχη κατάσταση, με το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη να έχει «συνδεθεί» με τους Ιταλούς.

Ο Σάκοτα κάθισε στον ιταλικό πάγκo με την Ρέτζιο Εμίλια να τερματίζει στην 14η θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 11-19 στο πρωτάθλημα. Πλέον οι Ιταλονοί αναζητούν τον διάδοχό του, με το όνομα του Λούκα Μπάνκι να βρίσκεται στη λίστα τους, με την αναζήτηση για τον διάδοχο του πολύπειρου προπονητή να γίνεται ακόμα πιο έντονη τις επόμενες μέρες, προκειμένου να «τρέξει» ο σχεδιασμός της ερχόμενης σεζόν.