Τεόντοσιτς από άλλο... πλανήτη στην ισοπεδωτική νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Φενέρ
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Τεόντοσιτς από άλλο... πλανήτη στην ισοπεδωτική νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Φενέρ

Νίκος Καλαμπάκας 23:41 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 08.02.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας τον Μίλος Τεόντοσιτς σε εκπληκτικό βράδυ επικράτησε εντός έδρας της Φενέρμπ[αχτσε με σκορ 87-56.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ερυθρός Αστέρας την αναμέτρησή του με τη Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση στη διοργάνωση και έφτασαν σε σπουδαία νίκη με σκορ 87-56. Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ και μάζεψε ένα ριμπάουντ, καταγράφοντας 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Aποχώρησε από το ματς ο Νέιπιερ και πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο επειδή δέχθηκε χτύπημα στη μύτη, ενώ και ο Ντος Σάντος αποκόμισε τραυματισμό στον αστράγαλο. Οι δύο παίκτες είναι αμφίβολοι για τον αγώνα της Πέμπτης 16/11 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Από την πρώτη περίοδο οι Σέρβοι μπροστά στο κοινό τους ήταν αγριεμένοι. Οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου έδιναν τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα και μπροστά στο φανατισμένο κοινό τους έβαλαν τη Φενέρ του Ιτούδη στα σχοινιά και τη... χτυπούσαν δίχως οίκτο. 

Στο 10' το σκορ έγραφε 25-16, ενώ η ένταση των γηπεδούχων ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη 2η περίοδο, όταν με επί μέρους σκορ στο δεκάλεπτο 20-10 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους στο ημίχρονο (45-26).

Η Φενέρ προσπάθησε να αντιδράσει στο 3ο δεκάλεπτο, όμως οι Σέρβοι α και είχαν κατεβάσει ταχύτητα, δεν απειλήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Το 60-40 της 3ης περιόδου μαρτυρούσε ότι ο νικητής είχε κριθεί και όλοι περίμεναν να δουν που θα σταματήσει η διαφορά.

Τελικά, η τιμή της ανέβηκε στους 31 πόντους στο τέλος του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 87-56 σε ένα παιχνίδι που οι φίλοι τους θα θυμούνται για καιρό...

MVP: 

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν απολαυστικός κι έδειξε τα ηγετικά του προσόντα. Ήταν ο «εγκέφαλος» του Ερυθρού Αστέρα και ο κύριος λόγος της νίκης των γηπεδούχων.

Το κλειδί του παιχνιδιού:

Η Φενέρ σούταρε με 28.6% από το τρίποντο, ενώ οι γηπεδούχοι με 46.2%. Έχοντας 12 στα 16 τρίποντα με αυτούς τους αριθμούς δύσκολα θα έχανε τον αγώνα.

Διαιτητές

Ντιφαλά, Νέντοβιτς, Τζιοβανέτι

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων

Ο Ερυθρός Αστέρας έρχεται στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ η Φενέρ φιλοξενείται στο Βελιγράδι από τη Μακάμπι.

Δεκάλεπτα: 25-16, 45-26, 60-40, 87-56

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Sportal Euroleague Show με Μακάμπι - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!