Χάος: Κροάτες χούλιγκανς με μάσκες ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους και διοικητικό στέλεχος του Ερυθρού Αστέρα

Χάος: Κροάτες χούλιγκανς με μάσκες ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους και διοικητικό στέλεχος του Ερυθρού Αστέρα

Sportal newsroom 23:43 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 11.11.2023

Σοβαρές καταγγελίες για όσα συνέβησαν πριν από λίγες ώρες στο Ζαντάρ φέρνει στο φως ο Ερυθρός Αστέρας, κάνοντας λόγο για επίθεση Κροατών χούλιγκαν σε μέλη της διοίκησης και δημοσιογράφους.

Ο Ερυθρός Αστέρας ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ζαντάρ, όμως το κλίμα στην Κροατία είναι τεταμένο. Αυτό γιατί το Σάββατο μέλη της αποστολής των «ερυθρόλευκων» δέχτηκαν επίθεση από Κροάτες χούλιγκαν, όπως ανακοίνωσε ο Αστέρας με επίσημη θέση του.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα καταγγέλλουν πως το κλίμα ήταν τεταμένο από την στιγμή που έφτασαν στην Κροατία μέλη της ομάδας, τα οποία μάλιστα δεν φορούσαν διακριτικά του συλλόγου και δέχτηκαν επίθεση χωρίς να προκαλέσουν.

Για το λόγο αυτό μάλιστα οι Σέρβοι ζητούν, με ανακοίνωσή τους, το παιχνίδι της Κυριακής (12/11) να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου, ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση στις κερκίδες.

Στην ανακοίνωσή τους οι ερυθρόλευκοι αναφέρουν: «Το απόγευμα του Σαββάτου, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, ένα μέλος της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα δέχθηκε επίθεση χωρίς λόγο, ενώ βρισκόταν με φίλο της ομάδας. Το ίδιο συνέβη και με δύο δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή που γύρισε από τη Βαρκελώνη. Όλοι δέχθηκαν βάναυση επίθεση από μασκοφόρους χούλιγκανς και έχουν τραυματιστεί.

Απαιτούμε την άμεση αντίδραση από τις αρχές, πρώτα από την αστυνομία της Κροατίας. Είναι απίστευτο άνθρωποι της ομάδας, χωρίς διακριτικά της, να δέχονται επιθέσεις. Είναι επίσης σύμπτωση ότι έχουμε πληροφορίες πως και οι δύο επιθέσεις σχετίζονται με τον ίδιο άνθρωπο, με τον οδηγό ταξί που μετέφερε τους δημοσιογράφους και το μέλος της διοίκησης από το αεροδρόμιο.

Εξαιτίας όλων αυτών, ζητήσαμε επίσημα ο αγώνας με τη Ζάνταρ το απόγευμα της Κυριακής (12/11) να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η ανοιχτή επιστολή των οπαδών της Ζάνταρ δημιούργησε ένταση χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κυνήγι της αποστολής του συλλόγου μας, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για την αναμέτρηση να μην χαρακτηρίζονται κανονικές».