H Μπαρτσελόνα υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, στο πάρτι του Μπριθουέλα

Μπριθουέλα και Ουίλι Ερνάνγκομεθ

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

H Μπαρτσελόνα υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, στο πάρτι του Μπριθουέλα

Sportal newsroom 22:57 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 02.02.2024

Μέσα στην «καυτή» 'Σταρκ Αρένα" η Μπαρτσελόνα δεν ένιωσε δέος, αντίθετα πήρε ώθηση και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης της Eurolegue, αφού επικράτησε με σκορ 85-76, έχοντας κορυφαίο της παίκτη τον Ντάριο Μπριθουέλα που τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους.

Οι Καταλανοί δεν πτοήθηκαν από την ατμόσφαιρα που συνάντησαν στο Βελιγράδι κι έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Μπριθουέλα έφτασαν στην 17η φετινή τους νίκη κάνοντας ένα ακόμα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 85-76.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στην 1η περίοδο, όταν και βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Το 17-18 του δεκαλέπτου έδινε την εικόνα ντέρμπι, όμως στη συνέχεια το σενάριο άλλαξε.

Οι Καταλανοί ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν και με τον Μπριθουέλα να δίνει ρεσιτάλ βρέθηκαν στο ημίχρονο με διαφορά 13ων πόντων (32-45). Σε αυτό το διάστημα ο Ντάριο Μπριθουέλα είχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και 1/1 δίποντα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε και στην 3η περίοδο και φάνηκε ότι δύσκολα θα έδινε δικαιώματα στους γηπεδούχους να ονειρεύονται ανατροπή. Οι Καταλανοί συντηρούσαν μια διαφορά 15 πόντων, όμως οι ερυθρόλευκοι τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου επιχείρησαν αντεπίθεση μειώνοντας στους 10. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ροκανίσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, όμως αυτή χάθηκε κυρίως εξαιτίας κάποιων βεβιασμένων προσπαθειών του Νέντοβιτς που έχασε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις. Η Μπάρτσα στο 30' προηγούταν με 64-51 και έδειχνε απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Οι Σέρβοι επιχείρησαν να κάνουν την ανατροπή, έφτασαν το σκορ στο -8 (71-79) όμως στο 1.36'' που απέμενε δεν πρόλαβαν γυρίσουν τον αγώνα, κυρίως χάρη στον Λαπροβίτολα που ανέλαβε δράση στο τέλος και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

MVP

Ο Ντάριο Μπριθουέλα έκανε διαστημικό ματς και ήταν το σημείο αναφοράς του αγώνα. Σημείωσε 20 πόντους έδωσε 3 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ.

Το κλειδί του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας έδειχνε να μην έχει μπει στο πνεύμα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν δυνατά, πήραν διαφορά ασφαλείας και έπειτα ήταν δύσκολο για τους Σέρβους να γυρίσουν το ματς.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Ζάλγκιρις ενώ η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Άλμπα.

Διαιτητές

Ρότσα, Ρέισις και Κονσταντίνοφς

Δεκάλεπτα: 17-18, 32-45, 51-64, 76-85

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα

🔴Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής