Ερυθρός Αστέρας: Το μέλλον του στη Euroleague και από τι θα εξαρτηθεί

Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν

i

Sportal / Alexandar Dimitrijevic

Ερυθρός Αστέρας: Το μέλλον του στη Euroleague και από τι θα εξαρτηθεί

Νίκος Καλαμπάκας 19:49 - 21.03.2024

Τα σενάρια για τη συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα στην επόμενη σεζόν της Euroleague. Τι ισχύει για τους ερυθρόλευκους της Σερβίας, αλλά και τη μεγάλη τους αντίπαλο, Παρτίζαν!

Άλλοι τέσσερις γύροι απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της σεζόν και ήδη τα σενάρια για την επόμενη σεζόν όσον αφορά την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα και τη συμμετοχή τους στην Euroleague, δίνουν και παίρνουν.

Υπήρχαν εδώ και καιρό εικασίες για την επέκταση της Euroleague και ότι η πιο ελίτ συλλογική διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη θα μοιάζει διαφορετική τη σεζόν 2024/25.

Η Euroleague θα πρέπει επίσης να παραδώσει νέες wild cards, στις οποίες ελπίζουν η Παρτιζάν και ο Αστέρας .

Αυτή τη στιγμή, 12 ομάδες έχουν άδεια για την επόμενη σεζόν, ενώ έξι ομάδες περιμένουν την ευκαιρία τους.

Ανάμεσά τους και αιώνιοι αντίπαλοι της Σερβίας.

Ο Ντονάτας Ουρμπόνας και το «BasketNews» έγραψαν πρόσφατα ότι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στο να πάρει πολυετή άδεια είναι η Μονακό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα για την επιστροφή των ρωσικών συλλόγων, ενώ περιμένουμε να πάρουν την ευκαιρία τους οι Παρί, Λόντον Λάιονς και η ομάδα του Ντουμπάι τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τότε, οι ερυθρόλευκοι αναζητούν την ευκαιρία τους να αρπάξουν αμέσως μια από τις wild card πριν από την επέκταση.

Η Βαλένθια δεν έχει υπερβολικές φιλοδοξίες όπως η Παρτιζάν και ο Αστέρας και τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν ήδη αναφέρει ότι μπορεί να επιστρέψει στο Eurocup.

Η Άλμπα είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας, ενώ η Βίρτους έχει μεγάλες πιθανότητες, όπως η Μονακό, να πάρουν μια wild card γιατί θα μπορούσε να βρεθούν και στο Top 8.

Το «BasketNews» αναφέρει ότι 16.124 πουλημένα εισιτήρια διαρκείας πάνε υπέρ της Παρτιζάν, η οποία αποφέρει κέρδη 6.000.000 ευρώ, τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο πρωτάθλημα και μπάτζετ περίπου, όπως λένε, 20.000.000 ευρώ.

Όσο για τον Αστέρα, είναι σε καλή θέση γιατί έχει πουλήσει 11.666 εισιτήρια διαρκείας, που αποφέρει περίπου 5.600.000 ευρώ έσοδα και τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο τηλεθέασης, καθώς και μια νέα αρένα με 15.000 θέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες της Σερβίας εκπλήρωσαν τους στόχους που ενδιαφέρουν περισσότερο την Euroleague.

Η Euroleague δίνει φυσικά προτίμηση στους περιφερειακούς πρωταθλητές όταν εξετάζει τις πολυετείς προσκλήσεις.

Αυτή τη στιγμή ο Αστέρας είναι η πρώτη στην ABA league, αλλά σίγουρα θα παλέψει μέχρι τέλους με την Παρτιζάν για τον τίτλο.

Θα δούμε τι θα φέρει μπροστά μας το φετινό καλοκαίρι, όπου η Euroleague θα πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση.