Αυξητική η τάση των εισιτηρίων στο ελληνικό πρωτάθλημα - Κατά 14% περισσότερες οι πωλήσεις σε σχέση με πέρσι

Αυξητική η τάση των εισιτηρίων στο ελληνικό πρωτάθλημα - Κατά 14% περισσότερες οι πωλήσεις σε σχέση με πέρσι

Γιώργος Γαβριλάκης 09:58 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 28.02.2024

Κατόπιν μελέτης των στατιστικών στοιχείων, ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε, πως στον πρώτο γύρο της τρέχουσας σεζόν η πώληση εισιτήρια της Stoiximan Basket League αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών, δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ (χάριν συντομίας και ευκολίας), μελέτησε τα στατιστικά στοιχεία προσέλευσης κόσμου στα γήπεδα της Stoiximan Basket League και από αυτά προέκυψε μία ενδιαφέρουσα και σημαντική αύξηση σε σχέση με την περασμένη σεζόν. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 είχαν... κοπεί συνολικά 94.500 εισιτήρια (στρογγυλοποιημένο νούμερο). Για το ίδιο χρονικό διάστημα της τρέχουσας σεζόν, το νούμερο αυτό έφθασε 98.000. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει προκύψει αύξηση της τάξης του 14%

Αυτά τα στοιχεία δεν καλύπτουν το όραμα που έχουν οι ιθύνοντες του ελληνικής λίγκας, αλλά κατά κάποιον τρόπο καλύπτουν τους ρεαλιστικούς στόχους. Και η αυξητική τάση είναι θετική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως τέσσερα εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού (κόντρα σε Μαρούσι, Λαύριο, Απόλλων Πατρών και ΑΕΚ) είχαν διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

H AEK μπαίνει στον Μάρτιο με τελικούς... επιβίωσης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:12 - 26.02.2024

H AEK μπαίνει στον Μάρτιο με τελικούς... επιβίωσης

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την επανέναρξη της σεζόν, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να δίνει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, που θα κρίνουν τα πάντα για την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ίδιο και ένας αγώνας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και μάλιστα με την ΑΕΚ, όπως και ένας αγώνας του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άρα, αν δεν υπήρχαν αυτές οι εξελίξεις τα εισιτήρια του πρώτου γύρου θα ήταν εξαψήφια.

Tags: