Έστειλε μήνυμα ανασύνταξης στην Εθνική Γυναικών η Σταμάτη: «Δεν τα παρατάμε»

Έστειλε μήνυμα ανασύνταξης στην Εθνική Γυναικών η Σταμάτη: «Δεν τα παρατάμε»

Νίκος Καλαμπάκας 17:50 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 15.06.2023

Μήνυμα αντίδρασης και ανασύναταξης από την Εβίνα Σταμάτη, ενόψει του αγώνα της Εθνικής Γυναικών κόντρα στη Λετονία, με την έμπειρη γκαρντ να εστιάζει στην άμυνα που πρέπει να παίξουν αυτή και οι συμπαίκτριές της.

Η Εθνική Γυναικών δεν έκανε το ξεκίνημα που επιθυμούσε στο Ευρωμπάσκετ, καθώς γνώρισε την ήττα από το Μαυροβούνιο στο Τελ Αβίβ και πλέον κοιτάει το επόμενο παιχνίδι, αυτό αύριο Παρασκευή (18.15, 16.06.2023) με αντίπαλο τη Λετονία. Η «γαλανόλευκη» δεν τα κατάφερε απέναντι στο Μαυροβούνιο, με τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ να στοιχίζουν στο φινάλε του αγώνα, όπως επεσήμανε και ο Πέτρος Πρέκας.

Η Εβινα Σταμάτη παραδέχεται ότι κάποια κομμάτια στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών απέναντι στο Μαυροβούνιο δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και όλοι κοιτάνε το αυριανό παιχνίδι με τη Λετονία. Ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία για την πορεία της Εθνικής στο τουρνουά, προκειμένου να μείνει... ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Εθνική μας αντιστάθηκε, αλλά ηττήθηκε στη πρεμιέρα του Eurobasket Γυναικών από το Μαυροβούνιο
EUROBASKET

14:06 - 15.06.2023

Η Εθνική μας αντιστάθηκε, αλλά ηττήθηκε στη πρεμιέρα του Eurobasket Γυναικών από το Μαυροβούνιο

Το Eurobasket Γυναικών ξεκίνησε και η εθνική μας ομάδα έκανε σπουδαία προσπάθεια κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 74-69. Την Παρασκευή (16/6, 18:15) αντιμετωπίζει τη Λετονία

«Πληρώσαμε την αδυναμία μας στο επιθετικό ριμπάουντ από το οποίο δεχτήκαμε πολλούς πόντους, ενώ δεν πήγαμε καλά στο ‘’ένας εναντίον ενός’’ στην άμυνα. Είναι πολλοί οι 74 πόντοι που δεχτήκαμε. Το ξεχνάμε όμως αυτό και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη Λετονία. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα και εμείς πάμε να διορθώσουμε τα λάθη του αγώνα με το Μαυροβούνιο».

Η έμπειρη γκαρντ μίλησε και για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική Γυναικών προκειμένου το αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα να είναι διαφορετικό. «Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας και το μεγάλο μας όπλο. Η άμυνα μας δίνει την παραπάνω ώθηση και στην επίθεση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε την μπάλα μέσα από το διχτάκι. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ ώστε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό είμαστε καλοί, αλλά επαναλαμβάνω πρέπει πρώτα να παίξουμε άμυνα».

Πρέκας: «Λάθη και χαμένα ριμπάουντ έκριναν το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο»
EUROBASKET

16:37 - 15.06.2023

Πρέκας: «Λάθη και χαμένα ριμπάουντ έκριναν το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο»

Η Εθνική Γυναικών μπήκε με το... αριστερό στο Eurobasket Γυναικών και ο Πέτρος Πρέκας στάθηκε στα λάθη των παικτριών του, αλλά και στα χαμένα ριμπάουντ, τα οποία τόνισε πως έκριναν την αναμέτρηση.

Στο τέλος η Εβίνα Σταμάτη έδωσε το σύνθημα για την αυριανή μεγάλη μάχη της Εθνικής Γυναικών. «Σίγουρα δεν τα παρατάμε. Δώσαμε το πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο το οποίο και έπρεπε να κερδίσουμε… Κοιτάμε την επόμενη μέρα και για μας υπάρχει μόνο η Λετονία στο μυαλό μας».