«Μάχη» κόντρα στην Γερμανία με φόντο την τετράδα του Ευρωπαϊκού U18 η Εθνική Εφήβων

Εθνική Εφήβων

«Μάχη» κόντρα στην Γερμανία με φόντο την τετράδα του Ευρωπαϊκού U18 η Εθνική Εφήβων

Χρήστος Τσάλτας 08:47 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει την Γερμανία (16:30) στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού U18 στο Νις της Σερβίας, με φόντο μια θέση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για την Εθνική Εφήβων. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου αντιμετωπίζει την άκρως αθλητική και πάντα επικίνδυνη Γερμανία, με τον νικητή να εξασφαλίζει μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος u18.

Η «γαλανόλευκη» έδειξε τα δόντια της στη φάση των 16 κόντρα στην Φινάνδία, όπου επικράτησε με 88-70, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έλεγξε τον ρυθμό από την αρχή, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα των Σκανδιναβών και στο φινάλε πήρε αυτό που ήθελε με άκρως πειστικό τρόπο.

Νεοκλής Αβδάλας

Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, σε ένα επεισοδιακό τουρνουά με πολλά απρόοπτα εντός και εκτός παρκέ. Ο Νίκος Χιτικούδης είναι αμφίβολος, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, όμως την ίδια ώρα ο Στράτος Καλλιοντζής έχει τεθεί νοκ άουτ με βαρύ διάστρεμμα. Ο άσος του ΠΑΟΚ χτύπησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Φινλανδία, γύρισε τον αστράγαλό του και δεν ξανάπαιξε ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», ωστόσο, έχει αφήσει το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων στην Κάρυστο. «Ήταν αγώνας νοκ άουτ, στα νοκ άουτ θελουμε νικη με μισό πόντο και μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Αδυνατούμε όμως να το χαρούμε. Εκφράζω εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων μας και τη συμπαράστασή μας σε όσους πλήττονται απο τη λαίλαπα των πυρκαγιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική ομάδα έχει μάθει να επιβιώνει κόντρα στα προβλήματα και αυτό θέλει να κάνει για ακόμα μια φορά. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θέλει να δει τους παίκτες του να παλεύουν κόντρα σε μια πολύ αθλητική ομάδα, που βγάζει ενέργεια και στα 40 λεπτά του αγώνα.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Γαλλία - Σλοβενία

Τουρκία - Ισπανία

Ισραήλ - Σερβία

Γερμανία - Ελλάδα

Στα ημιτελικά ο νικητής της αναμέτρησης Γαλλία - Σλοβενία θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης Τουρκία - Ισπανία, ενώ ο νικητής του αγώνα Ισραήλ - Σερβία θα αναμετρηθεί με τον νικητή του παιχνιδιού Γερμανία - Ελλάδα.

Tags: