Για τη δεύτερη θέση του ομίλου η Εθνική Νέων κόντρα στην Κροατία

Για τη δεύτερη θέση του ομίλου η Εθνική Νέων κόντρα στην Κροατία

Sportal newsroom 10:30 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 10.07.2023

Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την Κροατία (18:30) για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 της Κρήτης και θέλει τη νίκη για να κλείσει τον πρώτο γύρο στην δεύτερη θέση.

Έπειτα από την ήττα κόντρα στη Λιθουανία η Εθνική Νέων θέλει να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου αντιμετωπίζει την Κροατία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου και θέλει τη νίκη ώστε να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Το αποτέλεσμα του αγώνα κόντρα στους Κροάτες θα κρίνει και τη «διασταύρωση» της γαλανόλευκης στη φάση των 16, όπου θα «ανταμώσει» με μία εκ των Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία ή Σλοβενία από τον Δ' Όμιλο.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τους Κροάτες ο προπονητής της Εθνικής ομάδας τόνισε: «Είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι θα πάμε να το χτυπήσουμε ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση και μετά όλα τα λεφτά είναι το χιαστί παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Ζορμπάς επεσήμανε πως «Ήταν δύσκολο από την αρχή το παιχνίδι, μπήκαμε λίγο μαγκωμένοι, χάσαμε κάποιες φάσεις στην άμυνα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, μπήκαν και τα σουτ τους, ήμασταν άστοχοι και εμείς… Τώρα προχωράμε, ψηλά το κεφάλι, τελείωσε αυτό. Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι αύριο, απέναντι στην Κροατία. Θα πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί, να το κερδίσουμε και να μπούμε όπως πρέπει στα χιαστί παιχνίδια».

Tο πρόγραμμα της ημέρας:

13:30 Πολωνία – Λιθουανία (Κ.Γ. Πανεπιστημίου Κρήτης)

18:30 Κροατία – Ελλάδα (Νέο Κ.Γ. Ηρακλείου)

Γ’ Όμιλος

1. Λιθουανία 2-0

2. Κροατία 1-1

3. Ελλάδα 1-1

4. Πολωνία 0-2

Tags: