Euroleague: Αναβολή στα παιχνίδια των ομάδων της Τουρκίας
i

© Intime

Euroleague: Αναβολή στα παιχνίδια των ομάδων της Τουρκίας

Sportal newsroom 22:30 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 06.02.2023

Ο φονικός σεισμός της Τουρκίας έχει βυθίσει τη γειτονική χώρα στο πένθος και την αγωνία κι έτσι οι ομάδες της δεν θα αγωνιστούν στα προγραμματισμένα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας.

Μετά την απόφαση του BCL να αναβάλει τα παιχνίδια των τουρκικών ομάδων, σειρά παίρνει η Euroleague. Η Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει καν να μετράει τις πληγές της, αφού ακόμα τα σωστικά συνεργεία δίνουν αγώνα ώστε να απεγκλωβίσουν τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται κάτω από συντρίμμια. 

Ο φονικός σεισμός των 7.8 ρίχτερ έχει σκορπίσει τη χώρα στο χάος και την αβεβαιότητα. Οι νεκροί είναι χιλιάδες, το ίδιο και οι αγνοούμενοι. Υπό αυτές τις συνθήκες κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Η ζωή η ίδια βάζει προτεραιότητες και τώρα οι άνθρωποι στην Τουρκία, την βλέπουν να χάνεται...

Η Euroleague με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι οι αναμετρήσεις Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρ - Αρμάνι Μιλάνο, δεν θα διεξαχθούν. Η λίγκα θα ορίσει στο άμεσο μέλλον νέα ημερομηνία. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση Μπούρσασπορ - Μπουρζα για το Eurocup. 

«Η οικογένεια της Euroleague είναι βαθιά συντετριμμένη από την τραγωδία στην Τουρκία και τις γειτονικές χώρες. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους έχουν πληγεί από την τραγωδία», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η Euroleague Basketball θα αξιολογήσει μαζί με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων με βάση τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Tags: